Hlavní obsah

Pokud vůbec bude na festivalu pršet, tak jen málo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco ještě v pátek to vypadalo, že by se s nástupem nového týdne mohly přihnat do festivalových Karlových Varů větší deště a bouřky, čerstvé předpovědi to vyvrací. Pokud pršet někde bude, tak jen krátce a v malé intenzitě. Baťůžkáři ve stanech v areálu Rolava tak nemusejí mít obavy, že je déšť vyplaví.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Návštěvníci 56. Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech.

Článek

„Situace se změnila, protože původně očekávané srážky budou nakonec o padesát kilometrů dál, než jsou Karlovy Vary,“ uvedl meteorolog a pozorovatel přírody Rudolf Kovařík z Šindelové na Sokolovsku.

„V pondělí bude dopoledne polojasno s tím, že od západu začne přibývat oblačnost a spolu s tím začne i trochu víc foukat vítr,“ pokračoval meteorolog.

„Místo srážek tu bude vítr o síle tři až sedm metrů za vteřinu a v nárazech až deset metrů za hodinu,“ dodal Kovařík s tím, že situace v této podobě by měla převládat zhruba od poledne do čtyř hodin odpoledne.

„K večeru by se to mělo zase uklidnit. Srážky v Karlovarském kraji čekat nemůžeme. Teploty se dostanou odpoledne až na 27 stupňů, ale večer to klesne, přičemž ráno bude kolem deseti dvanácti stupňů,“ doplnil.

V úterý má být velmi proměnlivo. „Odpoledne, kdy bude více kupovité oblačnosti, tak budou ojediněle dešťové přeháňky a teploty kolem dvacet jedna až dvacet šest stupňů,“ poznamenal Kovařík s tím, že ranní teploty budou podobné těm pondělním.

„Středa by měla být polojasná beze srážek s teplotami kolem třiadvaceti stupňů s tím, že v podvečer by měla přijít opět oblačnost a v noci by mohly přinést srážky, ale místně rozdílného charakteru,“ dodal meteorolog.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám