Hlavní obsah

Festival nabízí Filmovou lenošku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejenom potěšení z filmu nabízí letošní 56. ročník Mezinárodního filmového festivalu (MFF) v Karlových Varech, ale také například uklidnění a odpočinek na Filmové lenošce. Nalézt ji lze na dvoře domu 983/2 na náměstí Milady Horákové. Možnost pořídit si fotografii na Filmové lenošce pořádá v rámci doprovodných akcí festivalu Štěpánka Bergerová a Unie výtvarných umělců Karlovarské oblasti.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

S vizáží pomáhá dámám na Filmové lenošce i stylistka.

Článek

„Letos jsem doprovodnou akci nazvala zcela jednoduše Filmová lenoška,“ uvedl Bergerová, která akce s karlovarských výtvarníků v rámci festivalu pořádá již řadu let. Vloni se vyráběly festivalové kravaty z filmových pásů.

V minulosti se jednalo například o filmovou lázeň, kdy místo vody byla vana naplněna filmy, dále pak filmový šatník, kabelky z filmových pásů nebo také šperky. Účastníci si vždy mohli své výtvory odnést s sebou.

Chcete fotku?

Podobně je tomu tak i letos, i když v jiné formě, tedy v podobě fotografie na Filmové lenošce. „Lenošku už mám dlouho a je to pro mě tak trochu kousek nebe,“ popisovala Bergerová. „Lenoška je petrolejově modrá a k ní je připraveno petrolejové pozadí, takže je to jakési snové prostředí, které jsem si vždy přála vytvořit,“ pokračovala.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Některé dámy nelenoší ani na Filmové lenošce.

„Návštěvníci si mohou před focením vyrobit vlastní doplněk z filmových pásů,“ ukazovala Bergerová výstavu artefaktů vyrobených z filmových pásů, které slouží nyní jako inspirace. „Anebo se s nimi, tedy například s čelenkou, náhrdelníkem nebo kabelkou, mohou návštěvníci vyfotit,“ doplnila umělkyně.

 Lenoškový řád v akci

Pokud příchozí nemá fotoaparát, lze to jednoduše vyřešit. „Fotíme pak na jejich vlastní fotoaparát tak, aby mohli obratem fotografie zveřejňovat na sociálních sítích, až si proberou, kde jim to sluší a kde ne,“ konstatovala Bergerová s tím, že na místě je k dispozici i focení na profesionální zrcadlovku, které se ale provádí pouze se svolením zájemce.

„Nechají tady pak emailovou adresu, kam jim posléze fotografie zašleme,“ dodala.

U vstupu na akci je vyvěšen Návštěvní lenoškový řád. „Nejdůležitější ustanovení celého lenoškové řádu je na konci, kde je psáno – Politické řeči odkládejte u vchodu!“ ukazovala Bergerová s úsměvem.

„To je základní věc, protože lidé se mají hlavně pobavit, a to napříč svými politickými názory,“ uzavřela s tím, že Filmová lenoška je v provozu oba sváteční dny, tedy od úterý 5. do středy 6. července od dvanácti do čtyř hodin odpoledne.

Reklama

Výběr článků

Načítám