Hlavní obsah

Pavel Šrut: Opožděné loučení

Právo, Pavel Šrut, SALON

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Autor, který pro Salon napsal 511 sloupků a za kterého se tu před časem loučil Jakub Šofar, oslaví v sobotu 3. dubna sedmdesátiny.

Foto: Zdenko Pavelka, SALON, Právo

Pavel Šrut

Článek

Pravidelné psaní pětatřiceti řádků o něčem a někdy o ničem, pokud se děje v biorytmu týden co týden po dobu rok co rok, spolu s povinností mít jakýsi názor na hemeroidy i asteroidy, a snaha vyjádřit jej neotřele a s osobitým autorským pachem, je totiž neblaze návykové a nezdravé. Jenom těch cigaret, co jsem při psaní vykouřil! (V průměru dvě na řádek.)

I proto neznám sloupkaře, který by odolal potřebě čas od času informovat svého hypotetického čtenáře nejen o stavu své duše, ale i o stavu svého těla…

Děkuji za optání, stav obého je teď uspokojivý, rozhodně lepší než v září minulého roku, kdy jsem své Tak to chodí típl jako poslední cigaretu – bez rozloučení. Běžím se tedy se svými bývalými čtenáři a cigaretami rozloučit opožděně až nyní, zato však o berlích rýmů:

Odpusťte mi moje viny

Odpusťte mi moje viny milovaný cigára!

Odpusťte mi moje viny milovaný cigára! Slíbil jsem že do mý šachty

už žádnej kouř nesfárá

Vyřízli mi plicní stíny

Vyřízli mi plicní stíny uvnitř je teď slunečno

Vyřízli mi plicní stíny uvnitř je teď slunečno Odpusťte že nepojedu

s vámi až na konečnou

Váš

Pavel Šrut

Reklama

Související témata:

Související články

Jakub Šofar: Tak to chodilo

Kdysi se sloupkům, nikoli těm dřevěným či betonovým, ale novinářskému žánru, říkalo kurziva. Psaly se totiž typograficky odlišeným písmem, ale to už je jen...

Výběr článků

Načítám