Hlavní obsah

Po mnoha letech jsou cukrářská učiliště narvaná k prasknutí, říká oblíbený cukrář Josef Maršálek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Oblíbená televizní soutěž Peče celá země bude mít třetí řadu a jako porotce v ní opět zasedne Josef Maršálek, který zavítal i na letošní ročník karlovarského filmového festivalu. Podle známého cukráře soutěž pomohla zpopularizovat domácí pečení z kvalitních ingrediencí a také zvýšila zájem o cukrářské obory, které jsou po mnoha letech opět plné.

Po mnoha letech jsou cukrářská učiliště narvaná k prasknutí, říká oblíbený cukrář a porotce Josef MaršálekVideo: Novinky

 
Článek

Přesah, jaký soutěž Peče celá země v Česku má, vidí Josef Maršálek hned v několika bodech.

„Za prvé se diametrálně zlepšilo domácí pečení. Stoupá spotřeba pravé čokolády nebo pravého másla, v každém druhém obchodě dnes seženete vanilku. V každém okresním městě dnes máme dobrou kavárnu, cukrárnu, bistro a nejenom jedno,“ řekl Novinkám.

Rostoucí zájem o cukrařinu vidí Maršálek i u mladých „Poprvé po mnoha a mnoha letech jsou cukrářská učiliště narvaná k prasknutí,“ dodal s tím, že tomuhle všemu vděčíme právě díky populárnímu pořadu.

Říkali jsme si, že by to mohl být hit, říká producent Kukaček. Představil druhou řadu

MFF KV

I jemu samotnému přitom soutěž dala mnohé. „Samozřejmě jsou to zkušenosti před kamerou, kontakty, známosti, nové tváře a profese, protože televizní a vůbec filmový svět je komplikovaný, je to takový vesmír ve vesmíru,” přiblížil Maršálek s tím, že naopak, co mu soutěž vzala, je soukromí, kterého si cení o to víc.

„Už se těším až zase odjedu autem domů za vysoké ploty a budu se věnovat své zelenině u bazénku,“ dodal s úsměvem.

Kvalitní ingredience nešidit

Vzhledem k současnému těžkému období, kdy společnost trápí hned několik krizí současně včetně rychlého zdražování, Maršálek skrze Novinky doporučil, aby lidé raději než kvalitu ingrediencí omezili časté pečení, což se podepisuje i na míře, s jakou se v Česku plýtvá s potravinami.

„Doporučoval bych neosekávat kvalitu. Raději péct ne jednou za týden, ale třeba jednou za čtrnáct dní a dopřát si, protože když si dáte dobrý zákusek z kvalitních ingrediencí, tak chuťový zážitek ve vás zůstane mnohem déle, než když si budete každý dva tři dny dávat něco upečeného z nekvalitních ingrediencí,” zmínil.

Josef Maršálek: Moje první slovo bylo „ham“

Muži

„A potom to bude mít i své pozitivum, protože se nebude plýtvat potravinami,” dodal.

Nová řada soutěže

Známý cukrář vystupuje v soutěži Peče celá země jako porotce společně s Michaelou Landovou. Oba nadcházející třetí řadu soutěže představili v sobotu v Domě ČT v rámci 56. ročníku karlovarského filmového festivalu.

Maršálek přitom vyzval všechny amatérské pekaře, aby se do soutěže nebáli poslat přihlášku.

Benicio Del Toro: Česko je kulturní místo, proto se tu cítím jako doma

MFF KV

„Přál bych si, aby soutěž opět přitáhla ty nejlepší amatérské cukráře a pekaře v Česku. Aby přišli, aby nám opravdu ukázali to, jak to dělají u nich doma, aby si na nic nehráli a aby byli autentičtí,“ zmínil.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám