Hlavní obsah

Zemřela herečka Shelley Morrisonová ze seriálu Will & Grace

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve věku 83 let zemřela Shelley Morrisonová, jejíž nejznámější rolí je dnes hospodyně s prořízlou pusou v americkém seriálu Will & Grace.

Foto: Profimedia.cz

Shelley Morrisonová

Článek

Herečka, která se narodila v roce 1936 v New Yorku, zesnula v nemocnici Cedars-Sinai Medical Center v Los Angeles. Příčinou bylo selhání srdce, potvrdila její mluvčí.

Latinskoamerická hospodyně Rosario byla původně napsána jen do jedné epizody, ale publikum si ji až nečekaně oblíbilo a nakonec se objevila v celkem 68 dílech. Po letech ji ještě požádali, jestli by chtěla hrát v revivalu série Will & Grace, ale Morrisonová už v pokročilém věku neměla zájem o návrat na obrazovky.

Foto: Profimedia.cz

Shelley Morrisonová jako Rosario

„Rosario je jedna z mých nejoblíbenějších postav. Připomíná mi mou mámu, která milovala zvířata a děti, ale nestrpěla hlupáky,“ řekla Morrisonová o své postavě v jednom rozhovoru.

Sean Hayes, který hrál Jacka McFarlanda, o herečce uvedl: „Byla strašně srandovní a měla široké srdce. Byla součástí naší rodiny Willa a Grace a bude nám strašně chybět.“

Morrisonová hrála v seriálu Will & Grace dlouho, v letech 1999–2006, a její výrazná hospodyně tak trochu zastínila všechny ostatní menší role, které dostávala od šedesátých let. Hrála třeba v seriálech Jmenuju se Earl, Lovná zvěř, Courthouse, L.A. Law, Columbo, To je vražda, napsala, The Rookies, The Partridge Family, The Flying Nun nebo Laredo. Většina těch starších se ale za komunismu k českým divákům nedostala.

Reklama

Výběr článků

Načítám