Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: České diváky nejvíce okouzlilo Ledové království II

Novinky, kat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je s podivem, že čeští diváci uplynulý víkend v kinech nepřimrzli k sedadlům. Venku přitom žádné třeskuté mrazy nepanovaly, to jen na plátna vtrhlo dlouho očekávané Ledové království II. Do kin přilákala animovaná pohádka neskutečných 230 tisíc diváků!

Foto: Walt Disney Pictures

Ledové království II má nakročeno k tomu stát se velkým hitem.

Článek

Po šesti letech se zejména malé holčičky dočkaly pokračování animované pohádky Ledové království. „Dvojka” do kin vtrhla přímo drasticky, jen za premiérový víkend na ni přišlo závratných 230 550 diváků. Blonďatá Elsa se tentokrát vydává hledat důvod, proč se narodila s magickými schopnostmi. Na dobrodružné cestě ji kromě sestry Anny a Kristoffa samozřejmě doprovází i sněhulák Olaf a sob Sven.

Děti jsou u vytržení. Ledové království 2 už má trailer

Kultura
Foto: CinemArt

Ve filmu Vlastníci se potkala řada známých českých herců.

Druhé místo s velkým odstupem patří české komedii Vlastníci. Skupina obyvatel různého věku i společenského postavení má pochopitelně odlišné názory na to, co by se v jejich domě mělo, či nemělo změnit. V roli rýpavé paní Horvátové se představí Dagmar Havlová, v roli hlavního nerudného sabotéra Jiří Lábus.

Na bronzovou příčku zacouvali závodníci z filmu Le Mans ´66, což je životopisné drama o automobilovém šampionovi, jehož hvězdnou kariéru ukončí srdeční vada. V nové pozici konstruktéra se pak musí vyrovnávat s arogancí a nesnesitelností zkušebního jezdce. Společnými silami však musí čelit výzvě a pokusit se porazit neporazitelné ferrari, což se rozhodně neobejde bez velkých obětí...

Nejnavštěvovanější filmy v ČR
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.-Ledové království II230 550
2.42.Vlastníci46 704
3.1.Le Mans ´6628 571
4.3.Poslední aristokratka16 744
5.2.Ženská na vrcholu14 911
6.6.Joker7 609
7.4.Zloba: Královna všeho zlého8 980
8.7.Addamsova rodina5 514
9.8.Doktor Spánek od Stephena Kinga5 402
10.5.Sněžný kluk5 152
Zdroj: Unie filmových distributorů

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Výběr článků

Načítám