Hlavní obsah

Začíná Anifilm, bude i soutěž počítačových her

Filmový festival Anifilm začíná v Liberci 10. května. Mimo jiné pořádá i mezinárodní soutěž počítačových her se zaměřením na nezávislou produkci.

Foto: Anifilm

Počítačová hra Sable

Článek

Nominace letos vybrali herní designér a producent Jakub Dvorský ze známého studia Amanita Design, herní novinář Pavel Dobrovský z LEVELu a Retro Nation CZ a lektor herního vývoje Martin Vaňo, zakladatel gamedevhub.cz.

„Vítěze bude vybírat porota složená ze tří herních vývojářek. Za Českou republiku to bude Eva Nečasová ze studia Charles Games, dále pak Céline Veltman, nizozemská výtvarnice, která pracovala na hře Hidden Folks, oceněné na Anifilmu 2017, a konečně Claudia Molinari z italského studia We Are Muesli, která je zároveň kurátorkou indie herního festivalu IndieCade Europe,“ doplnil za pořadatele Petr Slavík.

Do soutěže je nominováno celkem 15 titulů, mezi jinými ručně vyrobená a nádherně nasvícená papírová adventura Papetura Tomasze Ostafina nebo adventura Sable, ve které se nebojuje, ale na kluzáku se zkoumá neznámá pouštní planeta. Hry se dají hrát v Game zóně.

Noir Film Festival představí hollywoodské filmy olomouckého rodáka

Film

Ve filmové porotě letos zasedne americký výtvarník a filmař Bill Plympton, slovenská režisérka a producentka Katarína Kerekesová (Websterovi, Mimi a Líza) a nizozemský výtvarník a režisér Hisko Hulsing.

Plympton v Liberci povede masterclass a uvede výběr ze svých filmů jako Žiju s divnou osobou (I Married a Strange Person!) a Šálení (Cheatin’). Režisér se podílel také na seriálu Simpsonovi a na řadě videoklipů (např. Kanye West: Heard ’Em Say).

Reklama

Výběr článků

Načítám