Hlavní obsah

Ve filmu o toulavém psovi a hledání štěstí hrají Polívka, Plodková, Chýlková či Krajčo

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisér F. A. Brabec natočil film o toulavém psu Gumpovi podle předlohy Filipa Rožka. Do kin by se měl dostat 3. prosince 2020.

Gump - pes, který naučil lidi žítVideo: Bioscop

 
Článek

„Diváci se mohou těšit na pravdivý film. Film spontánně a pravdivě zahraný pejsky, přičemž herci hrají spíš druhotnou roli. V tomhle filmu jde hlavně o emoce,“ popsal spoluproducent filmu a zároveň autor knihy Filip Rožek.

„Myslím si, že nic takového diváci v kině spoustu let neprožili. Vyprávíme ten příběh jinak. Mnoho záběrů je z pohledu psa. Uvidíte českou krajinu z pohledu od země. Bude to myslím nevšední zážitek, příběh viděný psíma očima, diváci si s ním mohou projít, jak se cítí, co prožívá,“ tvrdí Brabec.

Foto: Bioscop

Jana Plodková při natáčení Gumpa

„Ve střižně jsem objevil mnoho nových tváří pejsků, mnoho nových pohledů, protože díky digitalizaci snímání máme možnost zapnout kameru a natáčet třeba půl hodiny. Vynikající střihač Alois Fišárek je navíc trpělivý, takže můžeme hledat a hledat a z natočeného materiálu vybírat opravdu perly.“

Snímek Gump – pes, který naučil lidi žít je vyprávěný očima psa. Autor předlohy v roce 2016 spoluzaložil organizaci Se psem mě baví svět, která pomáhá týraným a opuštěným psům najít štěstí na zemi. Gump vznikl právě na základě příběhů psů z této organizace. V hlavních rolích se objeví Bolek Polívka, Eva Holubová, Ivana Chýlková, Karel Roden, Richard Krajčo nebo Jana Plodková.

Reklama

Výběr článků

Načítám