Hlavní obsah

Souvislost příběhu s Tolkienem není mlhavá, brání se tvůrci série Pán prstenů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fandové i novináři předhazují seriálu Pán prstenů: Prsteny moci, že jen mlhavě souvisí s knihami J. R. R. Tolkiena. Autoři nového příběhu tvrdí, že to tak není.

Teaser seriálu Pán prstenů Video: Amazon Prime Video

 
Článek

Nový příběh nepochází z románové trilogie Pán prstenů, přesto však používá stejný název. Děj se odehrává tisíce let před dějem trilogie J. R. R. Tolkiena, autorský tým si ho tedy musel vymyslet.

„Chtěl bych trochu rozporovat označení mlhavě souvisí,“ řekl Patrick McKay, který pracuje jako showrunner (něco mezi spoluautorem a producentem, pozn. aut.) společně s J. D. Paynem. „Takhle to necítíme. Podle nás má seriál hluboké kořeny v knihách a v Tolkienovi.“

„Cítíme, že ten příběh není náš. Je to příběh, o který se staráme, který tu byl dřív než my a čekal v knihách, aby se dostal na svět. Necítíme se mlhavě spojeni, cítíme se s těmi lidmi hluboce spojeni a pracujeme každý den, abychom se propojili ještě víc. Takhle o tom přemýšlíme.“

Foto: Profimedia.cz

Patrick McKay

Autoři také tvrdí, že jejich práce na projektu trvá 25 let a úzce spolupracovali s „odborníky, kteří věnovali Tolkienově tvorbě celý život“.

Tvůrčí dvojice odmítla srovnání s Hrou o trůny z dílny HBO. „O tom jsme hodně mluvili. Toto téma se objevuje a my zcela chápeme, odkud ta otázka pochází. My o seriálu nepřemýšlíme z hlediska, jaký tu máme žánr nebo jiné seriály. My myslíme na Tolkiena. Jeho životním dílem bylo vytvoření tohoto světa.“

„Viděli jsme tři díly a opravdu mě napadlo, že je to velmi odlišné. Nic takového tu právě teď není. A nevypadá to ani jako nic, co tu bylo dřív. Jestli jste fanouškem fantasy, nebo prostě fanouškem dobrého vyprávění, teď prožijete nejlepší časy,“ tvrdí herečka Cynthia Addai-Robinsonová, která hraje Miriel.

Amazon Prime uvede Pána prstenů: Prsteny moci 2. září. Má jít o nejdražší seriálový projekt všech dob. První série Pána prstenů stála 465 milionů dolarů (zhruba 11 miliard korun).

O režii se podělili Wayne Yip (4 epizody), J. A. Bayona (2 epizody) a Charlotte Brändströmová (2 epizody). Hlavní role mají Robert Aramayo, Owain Arthur, Nazanin Boniadiová, Morfydd Clark, Ismael Cruz Córdova, Ema Horvathová, Lenny Henry, Joseph Mawle, Lloyd Owen, Alex Tarrant či Simon Merrells.

Reklama

Výběr článků

Načítám