Hlavní obsah

Série Pán prstenů našla novou krásnou elfku Galadriel

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Morfydd Clarková bude v chystaném seriálu Amazonu Pán prstenů hrát postavu Galadriel. V dalších rolích se mají objevit Markella Kavenaghová, Joseph Mawle či Maxim Baldry. Galadriel hrála v původním filmu Cate Blanchettová.

Foto: Profimedia.cz

Morfydd Clarková

Článek

Nová Galadriel patří teď v zámoří k rostoucím hvězdičkám, v roce 2020 má být v kinech její horor Saint Maud a současně hraje v seriálu HBO His Dark Materials. Také má hrát v novém britském Draculovi a do kin má jít v květnu ještě snímek The Personal History of David Copperfield. V minulosti se objevila v seriálu Patrick Melrose.

Informaci o obsazení přinesl americký server Variety, studio Amazon oficiálně nic nekomentovalo. Seriál je inspirován dílem spisovatele J. R. R. Tolkiena, ale nejde o adaptaci knižní trilogie, děj pravděpodobně nebude mít s Tolkienem společného vůbec nic. Příběh píše tým autorů pod vedením J. D. Paynea a Patricka McKaye, Bryan Cogman se připojil jako konzultující producent. Několik dílů by měl režírovat J. A. Bayona. Seriál se má odehrávat před dějem knih, kdy teprve vznikaly mocné prsteny.

Foto: Profimedia.cz

Joseph Mawle

Amazon seriálu tak věří, že už v listopadu objednal i natočení druhé sezony, aniž by někdo viděl první. Hotový není ani jeden díl.

U fanoušků ale vzbuzuje i obavy, že by mohlo jít jen o nekonečnou komerční sérii využívající slavné jméno. Dědicové spisovatele J. R. R. Tolkiena projektu zřejmě věří, když natáčení schválili. Výkonnými producenty série jsou Lindsey Weberová, Bruce Richmond, Gene Kelly a Sharon Tal Yguadová, spoluautory a výkonnými producenty Gennifer Hutchisonová, Jason Cahill a Justin Doble.

Gandalf je původně Krakonoš, Tolkien ho viděl na pohlednici, tvrdí polský historik

Koktejl

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám