Hlavní obsah

Šarlatán Trojan má trailer a míří na Berlinale

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trailer nabízí snímek Agnieszky Holland Šarlatán s Ivanem Trojanem v hlavní roli. Byl inspirován osudem léčitele Jana Mikoláška a premiéru bude mít na festivalu Berlinale.

Trailer filmu ŠarlatánVideo: CinemArt

 
Článek

„Byla to asi nejsložitější postava, jakou jsem kdy ve filmu hrál. Zvláštní a velmi rozporuplná. Mikolášek je během jedné scény schopen sympatie získat a hned je zase ztratit, a to se obrátí třeba třikrát. Což může být pro diváka velmi zajímavé,“ popsal Trojan svou postavu.

Potřebu ukázat léčitele i v mladším věku vyřešila režisérka Agnieszka Holland prostě – využila Trojanova syna Josefa, který je také herec.

Foto: Marlene Film Production Zuzana Panská

Josef Trojan

„Mikolášek prožívá významný vnitřní svár a je to velice komplikovaná osobnost. Jeho emoční vypětí je velké, a tak bylo nutné, aby se do něj člověk opravdu hodně ponořil a pochopil, co je vlastně zač,“ svěřil se Josef.

„Práce s Agnieszkou Holland byla nepředstavitelně intenzivní, pro mě jako osmnáctiletého kluka to byla obrovská herecká příležitost a škola mít možnost natáčet s tolika skvělými profesionály.“

Scénář sepsal Marek Epstein. Léčitelova asistenta a životního partnera hraje slovenský herec Juraj Loj. „František je mladý muž, který přišel hledat práci, a jeho odvaha, sebejistota a chuť žít ho určitým způsobem předurčily k tomu, aby se stal pomyslným pilířem v životě Mikoláška,“ řekl Loj.

Berlínský filmový festival uvede premiéru Šarlatána 27. února, do českých kin vstoupí 26. března.

Už v osmnácti do léčebny. Mladý Trojan hraje dospívajícího alkoholika

Kultura

Reklama

Výběr článků

Načítám