Hlavní obsah

RECENZE: Rebelky se snaží o francouzskou odpověď na gangsterské komedie

Novinky, Stanislav Dvořák

Režisér Allan Mauduit přichází s oddechovou francouzskou komedií Rebelky, kterou uvádí právě začínající Festival francouzského filmu. V prosinci vstoupí i do běžných kin.

Trailer k filmu RebelkyVideo: Film Europe

 
Článek

Bezvýznamná regionální misska Sandra se ocitla v nezáviděníhodné situaci. Soutěže krásy skončily, velké sny se vypařily, peníze také a čtyřicítka klepe na dveře. Sandra nemá partnera, který by se o ni staral, a tak se musí potupně vrátit k protivné matce a nastoupit do smradlavé továrny na rybí konzervy.

Tamní ženy ji hned poznají a pronášejí zlomyslné poznámky jako „modeling nevyšel“, má ale i dvě kamarádky, se kterými se zamotá do zločinu. Když jí slizký týpek z továrny dělá nemravné návrhy, dojde bizarní shodou náhod k jeho úmrtí a kamarádky se rozhodnou, že se zbaví těla a ukradnou tašku se značnou částkou. Tím roztočí kolo násilí a občasných vtipných hlášek.

Foto: festivalff.cz

Rebelky

Festival francouzského filmu zahájí nejnovější hit Tenkrát podruhé

Film

Pravděpodobnost děje nepatří k nejsilnějším stránkám Rebelek, v rámci žánru se to ovšem někdy dá odpustit. Jenže i humor se postupně vytrácí a chybí strhující rytmus, jaký známe z nejlepších amerických gangsterských komedií. Snímek se úplně důsledně nedrží crazy atmosféry, kterou nasadil v úvodu, zvážní a zabředá do sociálních motivů, což jde tak trochu proti tomu, na co na začátku diváka navnadil.

Pár jednotlivých scén se velmi povedlo a Cécile De France v hlavní roli posmutnělé stárnoucí krásky budí sympatie, Rebelky však od poloviny ztrácejí tah a vnucuje se pocit, že Američani žánr bláznivé gangsterské komedie se spoustou mrtvol přece jen umí o trošku lépe.

Celkové hodnocení: 65%

Více o Festivalu francouzského filmu na www.festivalff.cz.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám