Hlavní obsah

První ukázka. Animovaná československá Cesta do Tvojzemí za 94 milionů

Cesta do Tvojzemí je velmi ambiciózní projekt producentů Petra Badače a Barbory Budinské s rozpočtem 94 miliónů korun. Film vznikl v koprodukci společností Plutoon (Slovensko), BFILM.cz (Česká republika) a The Pack (Belgie).

Cesta do TvojzemíVideo: Cesta Do Tvojzemí

 
Článek

Na snímku pracovalo mnoho výtvarníků a animátorů z celé Evropy. U dětí chce detailními pozadími evokovat „epický videoherní pocit“.

Postavičky namluvili Klára Issová, Alex Mojžíš, Linda Křišťálová, Jan Vondráček, Jan Cina, Martin Myšička, Václav Neužil, Pavel Rímský, Karel „Kovy“ Kovář, Vladimír Škultéty a Jiří Lábus.

Foto: 4press

Cesta do Tvojzemí

„Práce na filmu Cesta do Tvojzemí pro mě znamenala 4 324 dnů čisté radosti z práce a velmi mě těší, že film konečně uvidí malí i velcí diváci. Jde o napínavý příběh, ve kterém hlavní hrdina Riki zažívá spoustu dobrodružství, poznává nové kamarády a světy. Je to jako jízda na horské dráze plná vzrušení a nečekaných zvratů,“ řekl režisér Peter Budinský.

Odehrává se v říší fantazie Tvojzemí. Opice a krkavci tu mluví lidskou řečí a po zlatých pouštích se procházejí neskutečné stroje, které fungují v dokonalém souladu s přírodou. Desetiletý Riki uteče do Tvojzemí ze svého domova ve skutečném světě, protože zachytí signál vysílaný tajemným zářivým kamínkem. Tento kamenný zdroj velké síly, který chce každý získat, se ukryje v Rikiho srdci. A kluk tak může vyrazit na výpravu za záchranu celého světa fantazie.

„Animovanou formu zbožňuji. Otevírá brány fantazie a kreativity. Řada mých oblíbených filmů nebo seriálů je animovaná, a Cesta do Tvojzemí mi navíc svým promyšleným 3D zpracováním připomíná jednu z mých oblíbených videoher. Věřím, že to pro diváky bude osvěžující styl, který na plátně nejspíš ještě neviděli. Tento příběh je o lásce, přátelství, důvěře i odvaze a každý si v něm něco najde – ať už je na světě pár let, nebo pár dekád,“ dodal Kovy.

Koprodukční Cesta do Tvojzemí vstoupí do kin 11. srpna.

Reklama

Výběr článků

Načítám