Hlavní obsah

Podivín Madsen, který rozřezal novinářku v ponorce, bude zvěčněn v seriálu

Novinky, Stanislav Dvořák

HBO připravuje seriál The Investigation o jednom z nejpodivnějších kriminálních případů posledních let. Novinářka Kim Wallová šla v roce 2017 dělat rozhovor s Dánem Peterem Madsenem, který si postavil vlastní ponorku. Když ponorka vyplula, zavraždil ji a rozřezal na kusy, které naházel do moře. Ponorka byla nalezena potopená.

Trailer seriálu The InvestigationVideo: HBO

 
Článek

Seriálu se ujal režisér Tobias Lindholm a na HBO má mít premiéru 1. února. Šéfa vyšetřovatelů Mollera hraje Søren Malling, státního zástupce hraje Pilou Asbæk. Rodiče oběti ztvárnili Pernilla Augustová a Rolf Lassgård. V dalších rolích si zahráli třeba Laura Christensenová, Anders Juul a Henrik Birch.

Vyšetřovatelé si mohli být poměrně jisti, že novinářku zavraždil Peter Madsen. Vědělo se, že na ponorku vstoupila, a nikdo jiný tam nebyl. Těžké bylo spíše připravit nezvratné důkazy pro soud. Museli použít moderní techniku a podrobně popsat průběh událostí.

Foto: Profimedia.cz

Peter Madsen

Foto: Profimedia.cz

Herec Søren Malling (šéf vyšetřovatelů)

„Vyprávět o událostech ze skutečného světa je obrovská zodpovědnost. Proto jsem více než vděčný za pomoc, které se mi dostalo od nejtalentovanějších a nejproslulejších dánských a švédských herců,” poznamenal Lindholm.

RECENZE: Ufňukaný George Clooney se trápí v dlouhé a nudné sci-fi

Film

Konstruktér Madsen vraždu popíral, ale soud ho stejně uznal vinným a dostal doživotní trest. Až v roce 2020 se přiznal v rozhovoru s novinářem Kristianem Linnemannem.

„Je to moje vina, že zemřela. A je to moje vina, protože jsem spáchal ten zločin. Je to všechno moje vina,“ řekl Madsen podle Linnemanna.

Podle soudu měl svou oběť mučit, sexuálně zneužít a zavraždit, přičemž si svůj čin dlouho předem naplánoval.

Reklama

Výběr článků

Načítám