Hlavní obsah

Po Teorii tygra Teorie touhy. S Bartoškou, Kotkem a Vlasákovou

Režisér Radek Bajgar, který stál za podařenou komedií Teorie tygra, napsal se spolupracovnicí Mirkou Zlatníkovou Teorii touhy. V těchto dnech natáčí na Vysočině.

Foto: Logline

Lenka Vlasáková a Stanislav Majer

Článek

Bajgar podobně jako v Teorii tygra oslovil Jiřího Bartošku, další role ale obsadil novými tvářemi - je tu Vojtěch Kotek, Lenka Vlasáková, Stanislav Majer, Jana Plodková, Radek Holub.

Podle tvrzení tvůrců jde o komedii o vztazích, kde nechybí  černý humor. Sledujeme pět manželských párů, kteří si přejí navrátit touhu a vášeň do svých životů. Přijíždějí na kurz ambiciózního párového terapeuta do luxusního resortu, který vlastní sympatický majitel zvaný Mech (Jiří Bartoška). Duchovní guru Mazel (Vojtěch Kotek) razí teorii, že partnerské štěstí stojí na maximální blízkosti obou partnerů, duševní i tělesné, tzv. metodě pevného objetí.

Foto: Logline

Jiří Bartoška

Hlavní hrdinka, půvabná a křehká žena středního věku Helena (Lenka Vlasáková), tak dlouho čelí výčitkám svého manžela Bedřicha (Stanislav Majer), že tiskne málo, až ho jednou obejme nebezpečně pevně.

Foto: Logline

Jana Plodková

„Na téma jsem nepřišel, téma tu je, kdekdo ho žije, jen jsme s Mirkou Zlatníkovou dost dlouho přemýšleli, jak ho odvyprávět tak, aby to lidi bavilo. Žánrem to bude samozřejmě komedie, co také jiného se vztahy. Mně ty komedie vycházejí tak trochu smutně, je v tom zároveň skepse, i když tentokrát míň než jindy. Stárnu, vidím to laskavěji, film bude o několika párech a všechny dopadnou dobře,“ řekl  Bajgar.

„Helena žije dlouho ve vztahu, který je okolím vnímaný jako ideální. Tento příběh je o tom, jak moc je to ideální i uvnitř. Mně se líbil scénář, jak Mirka Zlatníková i Radek Bajgar hledají, co je to vztah, jak spolu umět žít i v dlouhodobém vztahu, aby člověk zároveň mohl mít svobodu a neztratil sám sebe,“ připomněla Vlasáková.

„Radkovy filmy se mi líbí, protože se dokáže s lehkostí a inteligentním humorem dotknout i hlubších lidských pocitů. Scénář Teorie touhy mi napověděl, že v tomto směru pokračuje i nadále a role vztahového kouče Mazla je pro mě zase trochu jinou příležitostí, než jaké jsem doposud měl. Takže jsem neváhal,“ uzavřel Kotek.

Teorie touhy má mít premiéru 28. října 2021.

Reklama

Výběr článků

Načítám