Hlavní obsah

Pán prstenů a Avatar 2 chystají natáčení, Nový Zéland koronu zvládl

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerušení prací na pokračováních Avatara a na seriálu Pán prstenů byla pro Nový Zéland tvrdá rána. Obří produkce ostrovní zemi přinášely investice, o jakých se jí dříve ani nesnilo. Nyní to vypadá na návrat filmařů.

Foto: Bontonfilm

Ambiciózní James Cameron chce zvládnout 4 pokračování Avatara.

Článek

Podle zahraničních médií se koronavirus na Novém Zélandu nešíří, takže filmaři připravují obnovení prací. Bude se ale natáčet pod přísnějšími hygienickými podmínkami.

Režisér Avatara James Cameron už v březnu natáčel dva ze čtyř plánovaých dílů Avatara. Pandemie ho pak donutila odjet do Kalifornie, kde prý připravovali ve studiu alespoň digitiální efekty, když se nesmělo točit venku. Zatím platí, že Avatar 2 by se měl dostat do kin v prosinci 2021, Avatar 3 v prosinci 2023, Avatar 4 v prosinci 2025 a Avatar 5 v prosinci 2027. Celkově by náklady na tyto filmy měly překročit miliardu dolarů.

Strach z korony. Hudební trh loni rostl, letošek budí vážné obavy

Kultura

Vrátit by se měl také štáb seriálu Pán prstenů, který připravuje Amazon. V březnu se kvůli přerušení natáčení ocitlo bez práce 800 lidí. Celkový rozpočet série se pohybuje kolem miliardy dolarů a novozélandská filmová komise přiznala filmařům pobídku přes 150 milionů dolarů (3,6 miliardy korun).

Už se chystá i druhá řada, přestože první nikdo neviděl. Mají v ní hrát mimo jiné Will Poulter, Markella Kavenaghová a Joseph Mawle.

Určité rozčarování projekt vyvolal u fanoušků spisovatele JRR Tolkiena. Seriál používá název Pán prstenů, s romány britského spisovatele ale nemá skoro nic společného. Jde o nový příběh, který píšou JD Payne, Patrick McKay a Bryan Cogman.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám