Hlavní obsah

Nebude to přesládlé, tvrdí tvůrci vánoční komedie s Rodenem, Kaiserem, Lábusem a Čermákem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pod kýčovitým názvem Vánoční příběh chystá nový film režisérka Irena Pavlásková. Tvůrčí tým se dušuje, že to nebude přeslazené a že nechtějí sklouznout k povrchnosti.

Video k filmu Vánoční příběhVideo: Europeana

 
Článek

Kasovní úspěch má zajistit už obsazení. Prakticky všichni herci, i ti v malých rolích, jsou známí. Karel Roden hraje prostořekého politika, jehož matku ztvární Jiřina Bohdalová. Manžele si zahrajou Hynek Čermák a Jana Plodková, kněze Jaroslav Plesl. V dalších rolích se objeví Anna Fialová, Vladimír Polívka, Václav Neužil, Sára Sandeva, Jan Nedbal, Pavel Kříž, Pavla Beretová, Oldřich Kaiser a Jiří Lábus.

„Jsem šťastná, že máme tak skvělý herecký tým. Jsou to samí výborní herci a všichni velmi hezky reagovali na scénář a nabídnutou roli. Postavy jsou napsané tak, že tam je co hrát, a skýtají pro herce prostor k široké paletě hereckých poloh,“ tvrdí Irena Pavlásková.

Foto: Europeana Production

Karel Roden a Jiřina Bohdalová

Foto: Europeana Production

Jana Plodková a Hynek Čermák

„S producenty jsme si hodně povídali o pojetí filmu a o tom, jak by měl vyznívat. Měli jsme jasno, že to bude příběh několika hrdinů různých věkových skupin, charakterů i temperamentů. A že to nebude žádná přesládlá limonáda, i když všechno dospěje ke šťastnému konci. Petr Kutáč a David Blümel jsou velmi invenční producenti a spolupráce s nimi je skvělá,“ dodala.

Foto: Europeana Production

Vladimír Polívka s Annou Fialovou

„Dlouho jsme si přáli vytvořit kvalitní komedii a nesklouznout k povrchnosti. A protože máme rádi tvorbu Ireny Pavláskové a její smysl pro humor, oslovili jsme s tímto žánrem právě ji. Její výborná práce na place jen potvrzuje naši volbu,“ vysvětlili David Blümel a Petr Kutáč ze společnosti Europeana Production.

Vánoční Příběh má jít do kin 18. 11. 2021.

Reklama

Výběr článků

Načítám