Hlavní obsah

Kriminálka Berlín, Hamburk a nakonec Budějovice. S Davidem Novotným a Judit Bárdos

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po vzoru německých tvůrců zasahuje zločin i česká města pěkně jedno po druhém. Po Plzni a Ostravě se nyní nachází v malebných jižních Čechách, kde ČT natáčí Místo zločinu České Budějovice.

Foto: Česká televize

Judit Bárdos a David Novotný (Místo zločinu České Budějovice)

Článek

Režie série se ujali Jiří Chlumský a Jan Hřebejk. Zločiny se navzdory názvu budou odehrávat spíše na venkově než v krajském městě. Vyšetřovat je mají David Novotný, Judit Bárdos, Leoš Noha, Filip Březina a posila z Ostravy, Pavla Beretová.

David Novotný hraje šéfa týmu kriminalistů Karla. Rozhodný starší polda, který ví, co chce, má v týmu respekt, ale jak už to u seriálových detektivů bývá, musí mít také „trauma z minulosti“. V jeho případě jde o to, že kdysi u vojenské kontrarozvědky zavinil vážné zranění kamaráda, který pak skončil jako invalida.

Protipól zkušeného Karla tvoří mladá policistka Jana Šímová, která si hraje na drsnou. Má skvělou kondici a sníženou schopnost vnímat strach. Je disciplinovaná, snaživá, ctižádostivá, ale bez empatie.

Foto: Česká televize

David Novotný a Filip Březina

„Obléká se trochu jako kluk, nechce být výstřední a vyčnívat z davu. Má i své tajemství, ale to zatím nemohu prozradit,“ prozradila herečka Judit Bárdos.

Šéfkou celé kriminálky je pak Pavla Beretová (Ema Grodská), která je z Ostravy převelena do Českých Budějovic.

„Přesto, že má seriál v názvu jméno jihočeské metropole, nepůjde o klasickou městskou detektivku. Naopak, naší snahou je strávit co nejvíce času venku v krajině nebo v menších městech a ukázat ikonická místa spojená s tímto regionem. Malebnost a klid jihočeské krajiny jsou postaveny do kontrastu se zločinem, povětšinou banálním, brutálním a zbytečným,“ dodal kreativní producent ČT Jan Lekeš.

Reklama

Výběr článků

Načítám