Hlavní obsah

Krajčo a Švehlík točí komediální seriál Gumy

Nezvyklá dvojice se ocitla v komediálním světě - David Švehlík a Richard Krajčo hrajou automechaniky v seriály Gumy, který právě natáčí Karin Krajčo Babinská.

Foto: TV Nova

David Švehlík a Richard Krajčo hrajou automechaniky.

Článek

Vedle protagonistů si zahrají Patricie Pagáčová, Dana Batulková, Sandra Pogodová, Pavel Šimčík nebo Robert Nebřenský. Scénář napsal Michal Samir.

„Gumy budou plné absurdního, černého, ale i poetického humoru. Mám velkou radost, že se nám podařilo před kameru poprvé společně dostat Richarda Krajča s Davidem Švehlíkem. A to v rolích, ve kterých se ještě ani jeden z nich neobjevil. Myslím, že pro spoustu diváků bude tato jejich komediální poloha překvapivá,“ tvrdí kreativní producent Voyo Ondřej Elbel.

Foto: TV Nova

Patricie Pagáčová

„V sérii jde o dva kamarády z dětství. Jeden drsný, přímý, ale natvrdlý a ten druhý milý, chytrý a tak trochu dítě. Mají malou autodílnu a velké sny, na které jim pochopitelně schází peníze. Svých cílů se snaží dosáhnout pomocí absurdních a špatně promyšlených plánů, které je často dostávají do ještě absurdnějších situací. A to vše za přihlížení svérázných postaviček z komunity „za zdí“, na periferii velkoměsta,“ tvrdí tvůrci.

„Jsou to hodní kluci, znají se od nepaměti a tak trochu si zbyli. A jsou za to vlastně rádi,“ popsal jejich vztah představitel Máry Richard Krajčo.

„Za vymyšlení a nabídku role Lukyna jsem Karin vděčný, protože bych si jinak v ničem podobném nezahrál, nikdo by mi komediální roli nenabídl. O to víc mě to baví,“ dodal David Švehlík.

Foto: TV Nova

David Švehlík a Richard Krajčo

„David se obecně neprojevuje tak, jak se chová Lukyn. Tím, že nás ale Karin často navštěvuje v divadelní šatně, má to privilegium, že zná Davida v civilu. A takového ho nezná skoro nikdo,“ míní Krajčo.

„Byla jsem si vědoma toho, že je to natolik mužská záležitost, že by bylo skvělé, kdyby to chlap také napsal. Zaprvé jsem nevěděla, jestli dokážu napsat komedii s tak neuvěřitelně svižným tempem, jak to dokázal Mike, a zadruhé, už když se podíváme na to, že se to odehrává v autodílně… Je to svět mně v podstatě neznámý. Myslím, že docela dokážu nahlížet do duší mužů, ale nevím, jestli úplně stejně rozumím heverům,“ uzavřela Babinská.

Gumy budou uvedeny na podzim na platformě Voyo.

Reklama

Výběr článků

Načítám