Hlavní obsah

Jak dospět mezi mafiány. Drama Všechno nejlepší, Chiaro! jde do kin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italský film režiséra Jonase Carpignana Všechno nejlepší, Chiaro!, vstoupí do kin 26. května. V Cannes dostal ocenění za Nejlepší film v sekci Quinzaine des réalisateurs.

Trailer snímku Všechno nejlepší, Chiaro!

 
Článek

Chiara dospívá v jižní Itálii, která se ještě pořád nezbavila mafie. Hlava rodiny najednou zmizí a dívku čeká nemilé prozření. Chiara musí zjistit pravdu o svém otci a rozhodnout se, jakým směrem se její život bude nadále ubírat.

V hlavní roli překvapila Swamy Rotolo, která není profesionální herečkou.

Foto: Aerofilms

Drama Všechno nejlepší, Chiaro!

„V roce 2015, kdy jsme připravovali film Ciambra, jsme uspořádali malý casting. Jedna scéna ve škole totiž vyžadovala kompars. Swamy přišla spolu se svou tetou. Bylo jí tehdy devět nebo deset let. Zrovna jsem dokončil scénář ke snímku Všechno nejlepší, Chiaro. Jakmile jsem ji uviděl, věděl jsem, že je to ona, a nikdy jsem svůj názor nezměnil,“ uvedl režisér.

Natáčení probíhalo, aniž by představitelé kdy četli scénář, pouze věděli, co má jejich hrdina cítit a kam má směřovat. Osmnáctiletá neherečka ovlivnila film také po hudební stránce.

„Ve filmu je hodně italské trapové hudby a všechny tyto písně přesně odpovídají tomu, co Swamy a její kamarádky poslouchají v reálném životě. Hudbou jsme chtěli divákům umožnit přístup do Chiařina vnitřního života, k tomu, co se jí honí hlavou,“ dodal režisér.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám