Hlavní obsah

Filmové premiéry: Pánský klub, Zakletá jeskyně, Dva světy či Mikádo

Z divadelního jeviště přichází na filmové plátno Pánský klub. Do pohádkového fantasy světa zavede diváky Zakletá jeskyně. Jak vypadá život těch, kteří žijí od výplaty k výplatě, poznává hrdinka francouzského dramatu Dva světy. Film Kde je Anne Franková je adaptací mezinárodně oblíbené klasiky Deník Anne Frankové. Mikádo je drama o vztahu otce a dcery. V obnovené premiéře se vracejí Sedmikrásky Věry Chytilové.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

Pánský klub

Příběh zavede diváky na terapii pro eroticky závislé. Na jednom místě se tak sejde pětice mužů zcela odlišného věku i charakterů, kteří se potýkají s problémy nevěry. Provést terapií je má mladá psycholožka Linda. Ani ona se však nemusí ubránit pokušení podlehnout některému ze svých klientů.

Trailer Pánský klubVideo: Falcon

Pánský klub, Česko 2022, komedie, 91 min., režie: Matěj Balcar, hrají: Jiří Mádl, Bolek Polívka, Kristýna Hrušínská, Milan Šteindler a další.

Zakletá jeskyně

Zázračná jeskyně obsahuje vzácné poklady, sůl a drahé rubíny. Horníci si z ní můžou vzít tolik soli, kolik potřebují, ale z rubínové síně v samém středu jeskyně si nesmí nic odnést. Toho, kdo si rubíny vezme, postihne kletba. Rychtářova dcera Lena přesto po tomto vzácném drahokamu z hlubin jeskyně zatouží, a i přes varování sestry Ady nedokáže svou touhu překonat.

Trailer k filmu Zakletá Jeskyně

Zakletá jeskyně, Slovensko / Česko / Maďarsko 2022, pohádka/fantasy, 102 min., režie: Mariana Čengel Solčanská, hrají: Marko Igonda, Táňa Pauhofová, Karel Dobrý, Martina Zábranská a další.

Dva světy

Uznávaná spisovatelka Marianne Wincklerová chce svou novou knihu věnovat vrstvě sociálně slabších, kteří se na severu Francie potýkají s nejistým zaměstnáním. Aby látku zpracovala co nejautentičtěji, nechá se najmout jako uklízečka. Čím více se noří do světa tvrdé, podhodnocené práce, tím více rozpoznává, jaké to je být společensky neviditelná.

Trailer filmu Dva světyVideo: Pilot Film

Dva světy, Francie 2021, drama, 107 min., režie: Emmanuel Carrère, hrají: Juliette Binoche, Louis-Do de Lencquesaing, Charline Bourgeois-Tacquet a další.

Kde je Anne Franková

Film začíná zázrakem: Kitty, imaginární kamarádka, které Anne Franková psala svůj slavný deník, ožije v dnešním Amsterdamu. Kitty je přesvědčená, že když je naživu ona, musí být i Anne. Vydává se do jejích časů, aby svou přítelkyni našla a sleduje Anniny stopy od úkrytu až po její tragický konec během holokaustu. Kitty chce naplnit Annin odkaz.

Kde je Anne FrankováVideo: Film Europe

Kde je Anne Franková, Belgie / Francie / Izrael / Lucembursko / Nizozemsko 2021, animovaný, 99 min., režie: Ari Folman

Mikádo

Teenagerka Magda nabídne svůj drahý náhrdelník nemocnému dítěti v nemocnici, ve které pracuje jako dobrovolnice. Její otec si je ale jistý, že lže. Když dcera prokáže svou nevinu, otec se cítí provinile, ale zároveň není schopen přiznat, že se mýlil. Vztahy jsou poničené, dřívější rozhodnutí mají nevratný výsledek.

Trailer filmu MikádoVideo: Balkanfilm

Mikádo, Rumunsko / Česko 2021, drama, 96 min., režie: Emanuel Pârvu, hrají: Șerban Pavlu, Crina Semciuc a další.

Sedmikrásky

Marie I a Marie II se rozhodnou být zkažené, protože svět kolem nich je také takový. A tak začnou hledat jakoukoliv legraci. Zamotají hlavu několika postarším pánům, okradou je i toaletářku, zahrávají si se zamilovaným mladíkem… Ale chtějí být ještě zkaženější. A také si uvědomují, že si jich lidé okolo nevšímají. Jednoho dne se dostanou do luxusního hotelu, kde je v sále připravena opulentní hostina. To je teprve ta pravá příležitost se vyřádit…

Trailer filmu SemikráskyVideo: NFA

Sedmikrásky, Československo 1966, podobenství, 73 min., režie: Věra Chytilová, hrají: Jitka Cerhová, Ivana Karbanová, Julius Albert, Jan Klusák, Marie Češková a další.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám