Hlavní obsah

Filmové premiéry: Palm Springs, Casting na lásku, Lola či Florencie a galerie Uffizi

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Palm Springs je bezstarostná, romantická i chytrá letní komedie. O hledání normálního chlapa je nový český film Casting na lásku. O složitém dospívání vypráví belgicko-francouzské drama Lola. Tři starší dokumentární filmy Florencie a galerie Uffizi, Leonardo da Vinci: Génius v Miláně a Svatý Petr a papežské baziliky Říma zavedou diváky k italským památkám.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

Palm Springs

Bezstarostný pohodář Nyles se na opulentní kalifornské svatbě kouše nudou stejně jako nevěstina sestra Sarah. Když spolu uvíznou v časové smyčce a prožívají ten samý svatební den znovu a znovu, hledají způsoby, jak se zabavit, nebo alespoň nezbláznit. Ať udělají cokoliv, ráno neponesou žádné následky, a tak postupně ztrácejí veškeré zábrany...

Palm Springs trailer

Palm Springs, USA 2020, romantická komedie, 87 min., režie: Max Barbakow, hrají: Andy Samberg, Cristin Milioti, J.K. Simmons, Peter Gallagher, Meredith Hagnerová a další

Casting na lásku

Ústřední postavou je neúspěšná herečka Stela Nebeská, která s blížící se čtyřicítkou zjišťuje, že velkou díru do světa už asi neudělá. Navíc ji podvádí manžel a ani se to nesnaží moc skrývat. Stela se s tím ale nehodlá smířit a zapřisáhne se, že si stůj co stůj najde někoho, před kým její manžel zbledne závistí.

Trailer - Casting na láskuVideo: Bontonfilm

Casting na lásku, Česko 2020, romantický, 83 min., režie: Eva Toulová, hrají: Tereza Němcová-Petrášková, Martin Sitta, Jan Řezníček, Zuska Velichová a další

Lola

Představa dospívající Loly o svobodě a nezávislosti naráží na maloměšťáckou povahu otce, pro kterého je idea tradičního rodinného štěstí nedotknutelná. Ve chvíli, kdy se Lola postaví za sebe, přestává pro otce existovat. Jejich světy se opět prolnou posledním přáním zemřelé manželky a matky. Podaří se jim znovu vybudovat vztah?

Lola TrailerVideo: Queer Kino

Lola, Belgie/Francie 2019, drama, 87 min., režie: Laurent Micheli, hrají: Benoît Magimel, Sami Outalbali, Jérémy Zagba, Anemone Valcke, Delphine Bibet a další

Florencie a galerie Uffizi

Kolébka renesance, která se stala uměleckým domovem velikánů jako Michelangelo, Leonardo, Raffael, Brunelleschi nebo Botticelli, nabízí úchvatnou prohlídku Florencie s návštěvou deseti muzeí a prohlídkou více než 150 uměleckých děl.

Florencie a galerie Uffizi TrailerVideo: Pannonia Ent.

Florencie a galerie Uffizi, Itálie 2015, dokument, 85 min., režie: Luca Viotto

Svatý Petr a papežské baziliky Říma

Od stejných tvůrců je i další výpravný dokument, tentokrát do Říma, kde skrze filmové plátno navštíví diváci čtyři papežské baziliky – Lateránskou baziliku, baziliku Panny Marie Sněžné, baziliku svatého Pavla za hradbami, a hlavně baziliku svatého Petra, která patří mezi nejnavštěvovanější místa na světě.

Svatý Petr a papežské baziliky Říma TrailerVideo: Pannonia Ent.

Svatý Petr a papežské baziliky Říma, Itálie 2016, dokument, 90 min., režie: Luca Viotto

Leonardo da Vinci: Génius v Miláně

Dokument přibližuje výstavu Leonarda da Vinciho při příležitosti konání světové výstavy EXPO 2015 v Miláně a prohlídku nejznámějších mistrových děl z celého světa včetně těch, která Leonardo vytvořil přímo v Miláně. Nechybí mezi nimi ani legendární Poslední večeře.

Leonardo da Vinci: Génius v Miláně CZ trailerVideo: Pannonia Ent.

Leonardo da Vinci: Génius v Miláně, Itálie 2016, dokument, 90 min., režie: Luca Lucini, Nico Malaspina

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám