Hlavní obsah

Filmové premiéry: Klan Gucci, Encanto, Král Richard: Zrození šampionek, Milenci či Machr na 30 dnů

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příběhem módního domu je inspirován Klan Gucci. O čertovi a jiné vánoční pohádky je animované pásmo několika tvůrců. Will Smith hraje otce v životopisném filmu Král Richard: Zrození šampionek. Z festivalu francouzských filmů jdou do kin snímky Milenci a Přes hranici. Nemotorný zbabělý mladý policajt je hrdinou komedie Machr na 30 dnů. O českém vynálezu s názvem S.A.W.E.R. (Solar-Air-Water-Earth-Resource) je dokument Budiž voda!

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

Klan Gucci

Podle knihy Sary Gay Fordenové natočil režisér Ridley Scott film inspirovaný šokujícím skutečným příběhem impéria italského módního domu. Tři desetiletí rodinné historie, v níž nechybí láska, zrada, dekadence, pomsta ani vražda, skládají dohromady mozaiku toho, co všechno s sebou nese slavná značka Gucci.

Trailer filmu Klan Gucci

Klan Gucci, USA 2021, thriller, 164 min., režie: Ridley Scott, hrají: Lady Gaga, Adam Driver, Al Pacino, Salma Hayek, Jared Leto, Jeremy Irons a další.

O čertovi a jiné vánoční pohádky

Pohádka O čertovi je natočená na námět stejnojmenné knihy výtvarníka Pavla Čecha. Santa Klaus je sice milý strejda a leccos dovede, ale do české zimy patří Mikuláš, Ježíšek, koledy, vánoční ozdoby a samozřejmě, že i čerti a kominíci!

Trailer k filmu O Čertovi a jiné vánoční pohádkyVideo: Bontonfilm

O čertovi a jiné vánoční pohádky, Česko 2021, animované pásmo, 63 min., režie: Miroslav Zachariáš, Martin Otevřel, David Súkup, Petr Vodička, Šárka Váchová.

Encanto

Madrigalovi žijí ukryti v kouzelném domě v kolumbijských horách, na podivuhodném a očarovaném místě zvaném Encanto. Díky kouzlu má každé dítě v rodině jedinečný dar: od nadlidské síly až po schopnost léčit. Obdařeno je každé dítě až na dívku jménem Mirabel. Když se magie obklopující Encanto začne vytrácet, Mirabel zjistí, že právě ona by mohla být poslední nadějí své výjimečné rodiny.

Trailer k filmu EncantoVideo: Falcon filmové novinky

Encanto, USA 2021, animovaný, 110 min., režie: Jared Bush, Byron Howard a Charise Castro Smith.

Král Richard: Zrození šampionek

Drama podle skutečného příběhu. Příběh Richarda Williamse, trenéra a otce světově proslulých tenistek Venus a Sereny, který má geniální plán, jak dostat své dcery z ulic Comptonu v Kalifornii na světovou tenisovou scénu. Příběh ukazuje sílu rodiny, vytrvalost a neochvějnou víru jako prostředek k dosažení nemožného a ovlivnění nejen tenisového světa.

Trailer k filmu Král Richard: Zrození šampionek (český)Video: Vertical Ent.

Král Richard: Zrození šampionek, USA 2021, drama, 145 min., režie: Reinaldo Marcus Green, hrají: Will Smith, Aunjanue Ellis, Saniyya Sidney, Jon Bernthal a další.

Milenci

Milostná idyla mezi Lisou a Simonem končí ve chvíli, kdy je Simon odpovědný za tragickou událost. Ze strachu uteče a zanechá zoufalou a opuštěnou Lisu v Paříži. Ta se po čase provdá za bohatého obchodníka Lea, ale svou osudovou lásku ještě musí potkat.

Trailer k filmu MilenciVideo: Film Europe

Milenci, Francie 2020, drama, 102 min., režie: Nicole García, hrají: Benoît Magimel, Stacey Martinová, Pierre Niney a další.

Přes hranici

Animovaný snímek Přes hranici je první celovečerní film, vytvořený technikou malování na skle. Jeho autorka Florence Miailhe v něm vypráví prostřednictvím dnes už staré paní Kyony příběh o hledání nového domova a svobody. Paní Kyona vzpomíná na dalekou cestu, kterou musela jako třináctiletá dívka podniknout se svým o rok mladším bratrem Adrielem.

Trailer k filmu Přes hraniciVideo: Pilot Film

Přes hranici, Francie/Německo/Česko 2021, animovaný, 80 min., režie: Florence Miailhe

Machr na 30 dnů

Život Rayana, který léta snášel šikanu od svých kolegů, změní mylná diagnóza jeho lékaře, po které si konečně začne užívat naplno. Seznam toho, co by chtěl zažít, než zemře, jej přivede do víru bláznivých zážitků. Nakonec dostane nápad, jak oslnit vysněnou ženu Stéphanii a konečně se stát hrdinou: rozhodne se rozbít vyhlášenou síť obchodu s drogami.

Trailer k filmu Machr na 30 dnůVideo: Mirius FD

Machr na 30 dnů, Francie 2020, komedie, 87 min., režie: Tarek Boudali, hrají: Tarek Boudali, José Garcia, Philippe Lacheau, Vanessa Guide a další.

Slalom

Dospívající Lyz má před sebou zářivou kariéru ve sjezdovém lyžování. Přijíždí do vyhlášeného tréninkového kempu, který vede charismatický trenér Fred. Pro Lyz, která je z rozvrácené rodiny a má problematický vztah s matkou, je vzorem, ke kterému vzhlíží. Ve chvíli, kdy přichází zlom v její sportovní kariéře, se nezkušená dívka ocitá uvězněná v situaci, v níž se prolíná nerovná romance a sexuální zneužívání.

Trailer k filmu SlalomVideo: Artcam Films

Slalom, Belgie/Francie 2020, drama, 92 mi., režie: Charlène Favier, hrají: Noée Abita, Jérémie Renier, Axel Auriant, Muriel Combeau a další.

Budiž voda!

Sběrný dokument popisuje události, které ovlivňují, mění a determinují českou účast na výstavě EXPO 2020. Film o dvouleté bitvě s okolnostmi představuje sedm odvážných českých vědců, kteří si vzali do hlavy, že vyrobí přístroj, jenž dokáže získat ze vzduchu vodu, a pomocí něhož lze uvažovat o vzniku oáz na poušti. Je zasazen do širších souvislostí problému s nedostatkem vody v mnoha oblastech světa.

Trailer filmu Budiž voda!

Budiž voda!, Česko 2021, dokument, 120 min., režie: Karel Žalud.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám