Hlavní obsah

Filmové premiéry: #jsemtady, Problémissky, Země medu a Trafikant

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O tom, že v každém věku se dá začínat, je francouzská komedie #jsemtady. Keira Knightleyová hraje v retro komediálním dramatu Problémissky. Makedonský snímek Země medu získal oscarovou nominaci a na festivalu v Sundance ho ocenila porota Velkou cenou. Podle bestselleru Roberta Seethalera vznikl film Trafikant, který zachycuje dospívání mladého chlapce v napjatém čase Hitlerova obsazení Vídně.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

#jsemtady

Šéfkuchař Stéphane řídí svou restauraci, v životě dosáhl maxima a mohl by se odebrat do klidného stáří. Jenže takový život by Stéphana nebavil. Když se na sociální síti se seznámí s Korejkou Soo a čím dál pilněji spolu komunikují, rozhodne se k činu: odletí na návštěvu do Koreje a Soo to dá vědět až z letadla. Čas, který pak na letišti v Soulu prožije, mu přinese sice zklamání, ale také spoustu nových známých, zážitků a zkušeností.

Trailer komedie #jsemtady

#jsemtady, Francie / Belgie 2019, komedie, 98 min., režie: Eric Lartigau, hrají: Alain Chabat, Doo-na Bae, Vincent Nemeth a další

Problémissky

V roce 1970 se v Londýně konala soutěž Miss World, ve své době nejsledovanější televizní show světa s více než 100 miliony diváků. V tom roce ale rozhodně neprobíhala hladce, ze soutěže se stala doslova divoká jízda. Rozhodnutí organizátorů povolit účast dvěma ženám z Jihoafrické republiky vzbudilo kontroverzi a napětí již před začátkem, ale skutečný rozruch měl teprve přijít.

Trailer k filmu ProblémisskyVideo: Bioscop

Problémissky, Velká Británie / Francie 2020, komediální drama, 106 min., režie: Philippa Lowthorpe, hrají: Keira Knightley, Jessie Buckley, Keeley Hawes, Greg Kinnear a další

Země medu

Hatizde Muratova bydlí se svou stařičkou a nemocnou matkou v chudé chalupě v odlehlé horské oblasti severní Makedonie. Nemá elektřinu, tekoucí vodu, a když sbírá med divokých včel, po horách bez silnic se pohybuje s obratností kamzíka a obezřetností člověka, který ví, že příroda tu byla dávno před ním. Poklidný tok jejího života však náhle naruší příjezd kočovné rodiny, která vtrhne neomaleně do bezprostředního sousedství.

Trailer k filmu Země medu

Země medu, Makedonie 2019, dokument, 87 min., režie: Tamara Kotevska, Ljubomir Stefanov

Trafikant

Sedmnáctiletý Franz přijíždí do Vídně, aby zde vypomáhal v trafice matčina známého. Jedním ze stálých zákazníků je i doktor Sigmund Freud. Navzdory rozdílnému věku a množství zkušeností se oba stanou blízkými přáteli. Mladičký Franz, až po uši zamilovaný do kabaretní tanečnice Anežky, touží po radách, jak získat dívčino srdce. Ty mu však neumí dát ani renomovaný Freud.

Trailer k filmu TrafikantVideo: Film Europe

Trafikant, Rakousko / Německo 2018, romantické drama, 108 min., režie: Nikolaus Leytner, hrají: Simon Morzé, Bruno Ganz, Emma Drogunova a další

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám