Hlavní obsah

Film o slavném atletovi Zátopkovi se odkládá na rok 2021

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Snímek režiséra Davida Ondříčka Zátopek se vzhledem k situaci ve filmovém světě odkládá na srpen 2021.

Trailer filmu ZátopekVideo: Falcon

 
Článek

Zátopek měl původně vstoupit do kin už 13. srpna 2020. „Pečlivě jsme zvažovali, jak vzhledem ke změněné situaci uvést náš film do kin. Jeho přípravám i natáčení jsme věnovali mnoho úsilí a je pro nás důležité, aby nám nasazení do kin umožnilo oslovit co nejširší publikum. Věříme, že termín premiéry v příštím roce bude, i v souvislosti s konáním LOH v Tokiu, nejvhodnější,“ řekl režisér a producent David Ondříček.

Film vstoupí do distribuce v srpnu 2021. V Česku by měl být poprvé uveden na 55. ročníku MFF Karlovy Vary, tak jak bylo původně plánováno. Film Zátopek je v současné době ve stadiu dokončovacích prací.

Foto: Falcon

Svatba ve filmu Zátopek.

Ve filmu navštíví roku 1968 australský rekordman Ron Clarke legendárního běžce Emila Zátopka, který kdysi získal tři zlaté medaile a ve všech disciplínách dosáhl světových rekordů. Film se retrospektivně vrací do stěžejních momentů atletova sportovního i soukromého života a spojuje se v komplexní portrét muže, jenž neztrácí tempo ani poté, co jeho poslední závod skončí, a jenž dokáže bojovat nejen na atletickém oválu.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám