Hlavní obsah

Falešný guru Kotek zneužívá své studentky v nové minisérii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vojtěch Kotek dostal netypicky zápornou roli. Hraje falešného guru, který sexuálně zneužívá své studentky. Třídílná minisérie Guru má premiéru na Voyo 14. ledna.

Foto: TV Nova

Vojtěch Kotek

Článek

Hlavní role v minisérii hrají Anna Fialová, Zuzana Stivínová nebo Kristýna Podzimková, režii má pod palcem Biser A. Arichtev.

„Minisérie vypráví příběh mladé ženy Alice, která přijde v životě o jistoty, o nichž si myslela, že jsou neměnné,“ vysvětlil scenárista a spoluautor projektu Jan Coufal.

„Když pak hledá východisko, uvěří v řešení nabízené okruhem lidí kolem tantrické lektorky Kláry a jejího guru. Až příliš pozdě si pak Alice uvědomí, že to, co jí nabízeli, nebylo řešení. Ti lidé jí místo pomoci nevratně ublížili. Zranili ji psychicky i fyzicky. Alice se pak pokouší svému okolí dokázat, že ona není viníkem, jak by se na první pohled mohlo zdát, ale obětí.“

Alice (Anna Fialová) bojuje s bývalým partnerem Radkem (Lukáš Melník) o malou dceru Emmu. Jako k jednomu z východisek z nepřízně osudu se Alice upíná k na první pohled terapeutickým lekcím jógy, jež provozuje samozvaný guru Marek (Vojtěch Kotek) spolu se svou manipulativní spolupracovnicí Klárou (Kristýna Podzimková).

Foto: TV Nova

Anna Fialová

Foto: TV Nova

Kristýna Podzimková

Foto: TV Nova

Zuzana Stivínová

Alice, podobně jako další absolventky kurzu, podstoupí v jeho závěru takzvaný rituál. Ani na chvíli nezapochybuje, že šlo o znásilnění. Vše tedy nahlásí na policii. Vyšetřovatelka Petra (Zuzana Stivínová) a její kolegové (Michal Isteník, Adéla Petřeková a Marek Pospíchal), ale i státní zástupce (Martin Myšička) jsou k jejímu příběhu zpočátku silně nedůvěřiví. Petra ovšem začne postupně rozkrývat skutečnosti, které sestavují hrůzný obraz toho, jak dlouho, na kolika ženách a s jakou intenzitou guru násilí páchal.

„Když jsme byli osloveni ke spolupráci na jednom z prvních projektů značky Voyo Originál, cítili jsme, že je potřeba najít silný příběh a že i forma jeho zpracování musí být výrazné,“ tvrdí showrunner série Filip Bobiňski.

„Vyprávíme příběh znásilněné ženy, o které okolí v mnoha směrech pochybuje. Jde o výsostně aktuální, nadčasové a celospolečensky důležité téma, které lze vyprávět filmovým způsobem skrze emoce postavy, s níž se můžeme lehce ztotožnit. Věříme, že námi zvolená, místy až syrová forma jej popisuje velmi naléhavě.“

Reklama

Výběr článků

Načítám