Hlavní obsah

Dungeons and Dragons ve filmu. Ve fantasy trháku má hrát Chris Pine

Novinky, Stanislav Dvořák

Americký herec Chris Pine jedná o jedné z hlavních rolí v Dungeons and Dragons, což je filmová adaptace známé stolní hry na hrdiny. Jonathan Goldstein a John Francis Daley už píšou scénář a budou fantasy film i režírovat. I tak by se měl ale do kin dostat až v květnu 2022.

Foto: Profimedia.cz

Chris Pine

Článek

Premiéra snímku se odkládá i z opatrnosti s ohledem na koronavirus a možnost zavřených kin.

Nejde o první pokus převést Dungeons and Dragons v celovečerním formátu na velké plátno. V roce 2000 vyšel stejnojmenný film, kde si zahráli Justin Whalin, Marlon Wayans a Jeremy Irons. Snímek se natáčel v Česku a objevil se v něm dokonce i Jiří Macháček. Ironií osudu to proběhlo téměř ve stejné době jako kultovní Samotáři, ale film Dungeons and Dragons byl na rozdíl od Samotářů příšerný propadák, kritici i diváci se mu vysmáli a některá média ho zařadila do žebříčků nejhorších filmů všech dob.

Není divu, že si tvůrci druhý pokus rozmýšleli dvacet let. Projekt se taky několikrát měnil. Původně to měli točit pro Warner Bros. s Anselem Elgortem v hlavní roli a s Robem Lettermanem na režisérské stoličce. Pak následovala právní bitva o to, komu patří práva na Dungeons and Dragons, a nic se nenatočilo.

Foto: Profimedia.cz

Chris Pine a Gal Gadotová

Látka se přesunula do studia Paramount a režírovat měl Chris McKay. Z toho rovněž sešlo a teď se filmu ujali Goldstein a Daley.

Smrtící úder kinům. Téměř všechny nové blockbustery jdou na HBO

Film

Chris Pine právě natočil s Gal Gadotovou hodně diskutovaný akční snímek Wonder Woman 1984, který se kvůli koronaviru vůbec nedostal do kin. Premiéru bude mít na Vánoce na HBO Max.

Reklama

Výběr článků

Načítám