Hlavní obsah

Dennis Quaid hraje amerického prezidenta a Jon Voight agenta KGB ve filmu Reagan

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý americký prezident Ronald Reagan se dlouho živil jako herec a funkcionář odborů v Hollywoodu. Ve filmu Reagan ho ztvární Dennis Quaid, zatímco producenta Jacka Warnera, který ho „objevil“, ztvární Kevin Dillon. Nejlepší roli dostal Jon Voight, který se převtělí do agenta KGB, jenž Reagana sledoval.

Foto: Profimedia.cz

Dennis Quaid

Článek

Ronald Reagan získal v roce 1937 smlouvu od firmy Warner Bros., kde natočil desítky filmů. Začal dramaty Love is on the Air a Submarine D-1. V následujících letech natočil Hořké vítězství, Cestu do Santa Fe, Kings Row, Osudovou cestu nebo Zákon a pořádek. Často šlo o westerny a akční filmy, kde hrál různé tvrďáky.

Během čtyřicátých a padesátých let měl spoustu rolí u filmu i v televizi, prvotřídní hvězdou se však nestal. Později hrál stále méně a soustředil se na funkci prezidenta hereckých odborů SAG, přes kterou pak proplul do politiky a byl i guvernérem Kalifornie. Prezidentem USA se ale stal až v roce 1981, kdy mu táhlo na sedmdesát.

Foto: Profimedia.cz

Jon Voight

Foto: Profimedia.cz

Kevin Dillon

Produkci filmu Reagan sice zpozdil koronavirus, ale nyní už práce pokračují v Kalifornii v režii Seana McNamary. Prezidentovu první ženu hraje Mena Suvariová, pozdější a mnohem známější manželku Nancy pak Penelope Ann Millerová.

Foto: Profimedia.cz

Ronald Reagan

Kariéra Dennise Quaida (Reagan) se podobá houpačce, hrál ve slavných filmech i v úplných propadácích. Z jeho dlouhé filmografie patří ke známějším titulům třeba Psanci, třetí pokračování Čelistí, které propadlo, Vnitřní vesmír a životopisné drama Greart Balls of Fire o zpěvákovi Jerrym Lee Lewisovi. V devadesátých letech byly docela známé filmy Wyatt Earp, Dračí srdce a Gang policajtů.

„Hrát s Dennisem Quaidem a ztvárnit Jacka Warnera, jednoho z otců zakladatelů Hollywoodu, je velké privilegium,“ řekl jeho kolega Dillon.

Premiéra Reagana zatím nebyla stanovena.

Arnold už na kina nespoléhá. Chystá špionský seriál na Netflixu

Film

Reklama

Výběr článků

Načítám