Hlavní obsah

Dcera slovenského expremiéra popsala odcházení politika. Natočí to Hřebejk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Víťaz bude v mnohém specifický seriál. Jde o první slovenskou sérii u HBO, napsala ji dcera bývalého premiéra. Je o politice a obsahuje humor, ale nemá jít o bláznivou parodii na politiky. Tvůrci naznačili, že jim jde hlavně o věrohodnost situací a dialogů.

Foto: HBO

Ady Hajdu a Milan Ondrík

Článek

Šestidílnou dramedy od scenáristů Zuzany Dzurindové (dcery Mikuláše Dzurindy) a Petera Nagyho točí Jan Hřebejk. Pojednává o slovenském premiérovi, který opouští kariéru politika a vrací se do běžného života. Doma ovšem nemá takovou moc, na jakou byl ve své funkci zvyklý. Společnost ETAMP Film Production vyrábí seriál pro HBO Max.

„Výjimečnost série spočívá v unikátním scénáři Zuzany Dzurindové a Petra

Nagyho. Komedie stojí na přesnosti situací a dialogů, na konkrétních detailech. Vidím už teď, že scény se svojí věrohodností a stavbou stávají spolehlivým odrazovým můstkem pro herce. Je to vynikající rodinná komedie napsaná s velkým pochopením pro všechny postavy. Věřím, že se budete smát Viktorově pošetilosti, narcismu nebo nehoráznosti, ale že si jeho i ostatní postavy zamilujete. K tomu nám dopomáhej HBO i ETAMP. Amen,“ řekl Hřebejk.

Foto: HBO

Ivana Chýlková a Ady Hajdu

Hlavních rolí se ujali Ady Hajdu, Ivana Chýlková, Milan Ondrík a Petra Dubayová.

Podle producentky HBO Max Terezy Polachové jde o vtipný ponor do vztahů v jedné československé rodině.

„Zuza Dzurindová, dcera bývalého slovenského premiéra a scenáristka série, má sama zkušenost z první ruky, co to znamená žít v rodině s pracovně velmi exponovaným otcem. A nebojí se to napsat. A tak máme šanci sledovat střet mezi světem politiky, který je ve střední Evropě stále převážně mužskou doménou, se světem rodiny, který je tu často ještě považován převážně za domácí hřiště. A to nehledě na fakt, že ženy pracují stejně tvrdě jako muži a denně jsou vystavovány dvojí zátěži. Typický muž to zde považuje za samozřejmost. A náš hlavní hrdina Viktor není jiný.“

Reklama

Výběr článků

Načítám