Hlavní obsah

Dá víc Netflix, nebo HBO? I Godzilla se možná vyhne kinům

Novinky, Stanislav Dvořák

Multikina letos prožívají jednu katastrofu za druhou a teď to vypadá, že další velkorozpočtový popcornový film, který mohl dost vydělat, se jim vyhne. Godzilla vs. Kong možná půjde na internet.

Foto: Legendary

Plakát Godzilla vs. Kong

Článek

Podle amerického tisku Netflix už nabídl producentům za Godzillu více než 200 milionů dolarů, ale zástupci WarnerMedia to odmítají podepsat. Důvodem bude zřejmě fakt, že mediální gigant by chtěl přenechat film vlastní streamovací službě – HBO Max. A mluvčí Warner Bros. dál tvrdí, že „Godzilla vs. Kong půjde příští rok do kin“.

Kdyby se film odstěhoval na Netflix, internetová premiéra by proběhla jen na Západě. V Číně, kde roste trh multikin, totiž nepodniká. A právě v Číně se na akční filmy chodí hodně.

RECENZE: I jako letuška v thrilleru je Cuocová v podstatě Penny

Film

Godzilla vs. Kong pořád může jít i do západních kin v květnu 2021, ale nikdo neví, jestli budou kina fungovat, a na hotovém filmu nelze sedět do nekonečna. Lidé už chtějí své peníze. Dalším problémem je, že už bylo odloženo tolik filmů, že vzniká jakási „dopravní zácpa“. Buď se další filmy přesunou na internet, nebo budou kina příští rok uvádět jeden blockbuster za druhým.

U filmu Wonder Woman 1984 padlo šalamounské rozhodnutí, že půjde do kin o Vánocích a současně má premiéru na HBO Max, takže tam, kde bude zavřeno, se lidé podívají doma.

Reklama

Výběr článků

Načítám