Hlavní obsah

ČT uvede šest nových seriálů a řadu dokumentů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká televize chystá na nový rok šest seriálů a minisérií, mnoho dokumentů i show Peče celá země. Divákům nabídne také svůj první webový seriál.

Foto: Česká televize

Miroslav Donutil či Pavel Liška hrají v sérii Špunti na cestě.

Článek

Do devadesátých let se vrací série Devadesátky Petra Bebjaka. Na pražské 1. oddělení nastoupí vyšetřovatel Kozák (Kryštof Bartoš). Václav Plíšek (Martin Finger) novému kolegovi nevěří, ale musí spolupracovat.

„Když jsem v roce 1990 nastupoval k policii, znal jsem policejní práci jen z dobových televizních seriálů. Učil jsem se za pochodu. Přesto se mi už v roce 1993 splnil velký životní sen a já začal vyšetřovat vraždy. Doba to byla ale překotná, nápor vražd a zločinu byl velký a policie na to nebyla dostatečně připravená. Tudíž jsem se i já jako mladý začínající vyšetřovatel, který nic neuměl, dostal k případům, ke kterým bych se normálně nedostal. Díky tomu jsem se účastnil zásadních kauz,“ zavzpomínal Josef Mareš, jenž na scénáři spolupracoval s Matějem Podzimkem.

Foto: Česká televize

Krimisérie Devadesátky

Špunti na cestě jsou komediální seriál s Miroslavem Donutilem, Jiřím Langmajerem, Tatianou Dykovou a Davidem Novotným. „Tatínkové brousí školní lavice, aby dětem vylepšili prospěch, maminky balí k moři i mušle a děti se nemohou dočkat, až budou na pláži. Vlny chorvatského Jadranu jsou téměř na dosah, tak co by se mohlo pokazit? No přece úplně všechno! Jedna katastrofa stíhá druhou, a přesto rodina Veselých zažije prázdniny, na které nezapomene,“ uvedl seriál Josef Viewegh, v jehož tvůrčí skupině seriál vznikl.

V Ostravě se odehrává krimisérie Radima Špačka a scenáristy Zdeňka Zapletala Stíny v mlze. Vyšetřovat budou Petra Špalková a Jiří Vyorálek.

Foto: Jiří Zerzoň/ČT

Petra Špalková a Jiří Vyorálek v sérii Stíny v mlze

„Umožníme divákovi blíže poznat, kdo jsou ti, jejichž prací je pátrat po vrazích. Co dělají, když nejsou v práci a jak se tahle nejen časově, ale především psychicky náročná práce dá skloubit s běžným životem. Současně jsme se snažili jednotlivé kriminální případy zasazovat nejen do různých koutů Ostravska, ale i do rozdílných sociálních prostředí. Zajímali nás pak nejen pachatelé, ale i oběti trestných činů,“ řekla kreativní producentka Kateřina Ondřejková.

Slibně vypadá série Podezření scenáristy Štěpána Hulíka. Klára Melíšková hraje nepříjemnou zdravotní sestru obviněnou z vražd. Bulvár má hned jasno, ale přímé důkazy chybějí. Ondřej Vetchý se vrací jako policista v další minisérii nazvané Vražedné stíny.

Anny a Sólomámy

Česká televize uvede snímek Anny režisérky Heleny Třeštíkové i Sólomámy Eriky Hníkové představující tři samoživitelky. Nová šichta je humorný časosběrný portrét horníka Tomáše Hisema, jenž je donucen hledat si novou práci. Rázovitý padesátník se rozhodne rekvalifikovat na profesi programátora.

Foto: Česká televize

Klára Melíšková

Technické památky českých zemí s Tomášem Hanákem mapují industriální a technologické památky České republiky. David Suchařípa v seriálu Klenoty s vůní benzinu se zaměří na známé i méně známé tuzemské automobilky.

A Jaroslav Plesl navštíví se seriálem Skryté skvosty české historické památky: hrady a zámky, ale také hrobky, vily nebo doly.

Česká televize bude nabízet i ryze internetové pořady. TBH má být o hledání hranic v bolestném světě dospívání a manipulativních sociálních sítí. TBH je vítězem kategorie web seriál letošního ročníku festivalu Serial Killer. Dokumentární formát Novinářky mapuje opomíjená sociální témata.

Reklama

Výběr článků

Načítám