Hlavní obsah

Autista Kozub a máma Žilková

Život matky, dcery a dospělého autistického syna v jedné domácnosti je hodně komplikovaný. Tři ústřední postavy ve filmu Davida Laňky a Martina Müllera s názvem Spolu ztvárnili Veronika Žilková, Kamila Janovičová a Štěpán Kozub.

Trailer filmu SpoluVideo: Bontonfilm

 
Článek

Tereza se po rozchodu vrací domů k mámě. Jenže tam bydlí také bratr Michal, dítě v těle dospělého muže. Domácnost, do které se vrátila, se na rozdíl od ní ani trochu nezměnila. Máma pořád žije jen pro svého syna, a bratr má před ní ve všem přednost. Tereza má intenzivní pocit, že by máma měla myslet víc na sebe a taky na ni. A tak se rozhodne udělat krok, po kterém už nikdo z nich nebude takový, jaký byl.

Tvůrci tvrdí, že přes závažné téma nejde o těžké drama, ale o film, který i v dramatických situacích dokáže najít humor a naději.

RECENZE: Lehce natvrdlému Predátorovi to nandá holka s lukem

Film

„Diváky bych pozval na film, který je zavede do specifického světa autismu, který jim ukáže, že tenhle svět není takový, jak by se mohli bát. A taky bych je pozval na film, který se nebojí být zábavný tam, kde by jiní byli dramatičtí, a který víc než cokoliv jiného nabízí naději, že i když se někdy může zdát, že všechno stojí za prd, vždycky se dá žít hezký život s lidmi, které máte rádi a kteří mají rádi vás,“ říká Laňka.

Foto: BontonfilmCZ, Novinky

Štěpán Kozub a Veronika Žilková ve filmu Spolu

„Za pozornost určitě stojí skvělé výkony herců, ze kterých mám velkou radost. Plus samozřejmě kamera, hudba, střih, kostýmy, výprava a jak to všechno do sebe hezky zapadlo,“ dodal Müller.

Premiéra filmu Spolu je naplánována na 29. září.

Reklama

Výběr článků

Načítám