Hlavní obsah

Na festivalu Okoř v roce 2021 hudební smršť neproběhne

Novinky, Michaela Maršálová

V podhradí Okoře se měl už podvacáté konat festival Okoř, který každoročně vítá přední české hudebníky. Festival každoročně lákal tisíce návštěvníků, letos se ale nakonec konat nebude.

Foto: Pro Novinky Jan Mottl

Jiří Macháček na festivalu Okoř 2012

Článek

V roce 2021 se měl festival Okoř odehrát 21. srpna. Na konci července se ale organizátoři po pečlivém zvážení aktuální situace a všech souvisejících aspektů rozhodli oznámit zrušení letošního ročníku. Termín konání Open Air Festivalu Okoř 2022 zatím není stanoven.

Program

V roce 2021 se mezi účinkujícími měli objevit Miro Žbirka, Tomáš Klus, Jaroslav Uhlíř, Berenika Kohoutová, Xindl X či kapela Napořád. Organizátoři ale nakonec z pořádání akce vycouvali, jak informuje oficiální web festivalu.

Festival Okoř letos nebude, lístky se mohou vracet

Kultura

Vstupenky lze vrátit

Co se týče zakoupených vstupenek, mají lidé možnost zažádat o vrácení peněz prostřednictvím předprodejní sítě, kde proběhl nákup.

Doprava i výletním vlakem a kyvadlově

Z Prahy či ze Slaného můžete pro cestu na festival využít výletní vlak Cyklohráček. Vláček přestavěný na velké pojízdné hřiště pro děti vás doveze do zastávky Noutonice, která se nachází dva kilometry od hradu Okoř.

Z romantické Okoře až na přemyslovskou Budeč

Tipy na výlety

Pokud chcete na Okoř jet autobusem, jeďte ze zastávky Nádraží Veleslavín kyvadlovou dopravou, tedy přímou linkou označenou jako X-OKOŘ. Poslední spoj vyjíždí ve 20 hodin a za jízdné zaplatíte 30 korun. Zpět poslední autobus odjíždí v 01:30 hodin. Na Okoř se dostanete ale i autobusem číslo 350, a to ze zastávky Dejvická.

Jestli pojedete autem, můžete využít parkovacích míst, která se nachází cca 200 m od areálu.

Ubytování na vlastní pěst

Pořadatel nezajišťuje stanové městečko, ale můžete si postavit stan v těsné blízkosti areálu festivalu. Takže sice nebudete mít u stanu k dispozici toalety a umývárnu, ale zato máte absolutní volnost.

Nejlepší letní festivaly v ČR 2022: Votvírák, Colours of Ostrava a další

Festivaly

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám