Hlavní obsah

Letní Letná v letošním roce opět s mezinárodní účastí

Právo, rh

Hvězdy evropské i domácí novocirkusové scény představí od 12. do 18. srpna osmnáctý ročník festivalu nového cirkusu a divadla Letní Letná 2021.

Foto: Letní Letná

Na Letní Letnou se letos vrací francouzský soubor Cirque Le Roux.

Článek

Po pěti letech se na festival vrací francouzský soubor Cirque Le Roux, tentokrát s představením Deer In The Headlights označovaným jako novocirkusový film noir. Šest artistů v něm vzdává poctu filmu, současnému cirkusu a lidskosti ve vší kráse i neohrabanosti. Skrze výstřední i komické intriky vypráví příběh rodiny, ztráty a života.

Produkce L’Avis Bidon francouzsko-švýcarského Cirque La Compagnie se nese v duchu uvolněné atmosféry a temného humoru, mezi groteskou a prvotřídním cirkusem.

Festival Letní Letná představí hlavně francouzský cirkus

Kultura

Soubor 100 Issues přijíždí do Prahy poprvé, a to s představením Don’t Feed the Aligators, které s humorem zpochybňuje náš vztah k pohřbům, mýtům i smrti.

Soubor Les Filles du Renard Pâle vytrvale hledá limity a možnosti sdílení, setkání a umělecké výměny. Do Prahy přijíždí jedna ze dvou ženských vedoucích osobností souboru, provazochodkyně Johanne Humbletová, která v představení Résiste pod širým nebem předvede odvážné balancování na laně.

Bohatý program nabízí i česká scéna. Soubor Cirk La Putyka uvede na Letné svou novou produkci Runners, která tematizuje běh jako typický projev naší uspěchané doby. Losers Cirque Company zahraje dvě své novinky, Konkurs a MiMJOVÉ pro dětské publikum. Na scénu ale vrátí i své představení Heroes a ikonické Loser(s).

Cirk La Putyka oživí obecní rozhlasy

Kultura

Akrobaté souboru AirGym Art Company předvedou špičkovou závěsnou akrobacii v titulu Hotel Laputa i Wendigo, nebude chybět ani Žonglérská galashow Bratrů v tričku, ženský soubor Cirkus TeTy a řada dalších souborů i jednotlivců.

Letní Letná myslí opět i na děti, kterým nabízí pestrý výběr pohádek, loutkářských vystoupení i tvořivých dílen. Katalánský soubor Guixot 8 se vrací do Prahy s kolekcí hraček v interaktivní instalaci Druhý život. Připraveny jsou koncerty, venkovní produkce, občerstvení.

Reklama

Výběr článků

Načítám