Hlavní obsah

Kings of Leon byli na Szigetu lepší než Bastille

Právo, Lukáš Nedomlel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhý festivalový den Szigetu v Budapešti patřil na hlavním pódiu nejvíce kytarám. Na Main Stage se představili indiepopová písničkářka Alice Merton, britská kapela Bastille a zlatým hřebem večera byli američtí rockeři Kings of Leon. Festivalovým areálem se procházelo méně lidí, ačkoli šlo stále o desítky tisíc návštěvníků. Dostat se blíž k hlavním pódiu bylo snazší a příjemnější.

Foto: Marie Trávníčková

Kings of Leon na festivalu Sziget.

Článek

Bastille i Kings of Leon zahráli dobré koncerty. Bastille jen chyběla větší dynamika a více energie směrem k publiku. „Kings of Leon dostali do varu mnohonásobně více lidí než Bastille, což jsem upřímně nečekal, ale o to víc jsem si jejich koncert užil. V mých očích výsledný zážitek sráželo, že byl zpěvákův hlas posazený hluboko ve zvukovém mixu a nevynikal nad nástroji,” prozradil svůj pohled slovenský návštěvník Juraj.

Energii a chuť k tanci doplňovala vystoupení na dalších pódiích. Výborným v tomhle byl třeba rapový dropYard, na kterém se ve čtvrtek představil i první český zástupce na festivalu, rapper a šéf labelu TyNikdy Idea. Na stejném pódiu během festivalu zahraje i slovenský rapper Pil C, který předvede program ke svému poslednímu albu Odsúdení na úspech.

Čtvrteční program přinesl možnost více prozkoumat celý festivalový areál ostrova na Dunaji a nasát jeho atmosféru. Na každém kroku návštěvník naráží na podněty, které stojí za to objevovat. Od pouličního divadla, jež prochází křížem krážem po ostrovních uličkách, přes menší hudební scény, na nichž se střídaly žánry na každém kroku, až po moderní cirkus v Cirque de Sziget nebo kabaretní show Can’t Stop, Won’t Stop, která oslavuje lidský život, lásku a jedinečnost.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám