Hlavní obsah

Zpěvačka Karin Ann zpívá v písni 3AM o tom, jak mohou být někteří toxičtí

Právo, jaš, kul

Je jí osmnáct a na hudební scénu vstupuje jako nový interpret. Řeč je o slovenské zpěvačce a výtvarnici s českými kořeny Karin Ann, která v těchto dnech přichází s debutovým singlem 3AM. Za výsledným zvukem skladby stojí britský producent Matt Schwartz, který je podepsaný i pod posledními dvěma alby Yungbluda.

Karin Ann v klipu k písničce 3AMVideo: BrainZone

 
Článek

Karin Ann definuje své hudební cítění jako součást aktuálního světového proudu alternative trap. Její rok narození 2002 ji zároveň zařazuje do takzvané Generace Z, vyrůstající pod silným vlivem moderních technologií. A právě producent Matt Schwartz, který za zvukem 3AM stojí, má s tímto stylem bohaté mezinárodní zkušenosti.

„Písničku jsem napsala na ukulele už v patnácti letech. S pomocí slovenského producenta Tomiho Popoviče jsem pak skladbě dávala konkrétnější tvar a ujasňovala si, kterým směrem bych chtěla v hudbě jít,“ popisuje Karin Ann. Zlomové pro ni nakonec bylo právě setkání s Mattem Schwartzem. „Společně jsme dodělali aranž a částečně změnili i původní melodii. Jsem s finální verzí hodně spokojená,“ doplňuje.

Ve skladbě zpívá o tom, jak mohou být někteří lidé toxičtí. „Měla jsem období, kdy kolem mě nebyli s výjimkou rodiny jen ti nejlepší lidé. Po nějakém čase mě přestalo zajímat, co si kdo o mně myslí. Každý si zaslouží být akceptovaný a milovaný bez ohledu na rasu, pohlaví, sexuální orientaci nebo náboženství. A o tom ta píseň je,“ prozrazuje Karin Ann.

A jak Karin Ann sama vnímá svou generaci? „Jsme si všichni podobní. Mám pocit, že se začínáme starat víc o to, co se ve světě děje globálně. Jsme z toho i naštvaní a frustrovaní. Přesto si myslím, že bychom mohli spoustu věcí změnit. Ať se to týká politiky, rovnosti pohlaví či rasy, práv zvířat nebo ekologie,“ uzavírá zpěvačka.

Debutové EP Karin Ann vyjde v České republice v únoru u vydavatelství BrainZone.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám