Hlavní obsah

Zpěvačka Giudi představuje singlem Jezinky svůj pohled na českou mytologii

Právo, jaš, kul

Současná elektronická hudba s nádechem spirituality. Tak by se dala popsat tvorba české zpěvačky Giudi, jejíž skladby v posledních letech hraje stále více rádií v celém světě. Novým singlem Jezinky se rozhodla reprezentovat Českou republiku s netradičním mytologickým konceptem. Na Novinkách.cz má premiéru.

Giudi v klipu k písni Jezinky

 
Článek

Singl je také unikátní tím, že je nahraný a capella, tedy není v něm použitý žádný hudební nástroj, pouze čisté vokály. Vznikla tak nejenom silná, ale také pravdivá a intimní zpověď.

Jezinky jsou divoženy z našich chmurných krajů. Jsou to mýtická stvoření, která svádějí lidi, aby se s nimi ztratili v lese. Jde o metaforu, která má představovat naše strachy a obavy.

„Jsme ztraceni v informacích, dezinformacích, nejistotách a návodech na to, jak žít a co si myslet. Každého člověka ovládají všelijaké strachy, je to zakořeněné hluboko v naši přirozenosti a instinktu přežití. Ale každý z nás své strachy může pojmenovat a může se s nimi naučit pracovat tak, aby neovládaly ony nás,“ vysvětluje Giudi.

K singlu natočila se svým týmem i videoklip. „Jako jedna z Jezinek v něm lákám diváky do lesa magie, aby si se mnou šli zahrát hru. Ta spočívá v tom proniknout hluboko do svého nitra. Do své pravdy a imaginace, kde můžeme prožít a následně zpracovat různé emoce a traumata. Moje interpretace Jezinek má tak pomoci se od našich úzkostí osvobodit. Je to takový sebe léčebný proces,“ říká.

Pro aktuální klip se Giudi rozhodla propojit s lokální značkou Overall Office, která je v souladu s myšlenkou udržitelnosti a pozitivním příkladem na české scéně v podpoře diverzity. Těm dala zpěvačka k využití a novému nádechu svatební oblek svého manžela. Outfit podporuje postapokalyptický vizuál a také je další rovinou metafory k transformování věcí z minulosti tak, aby nám pomohly v budoucnosti.

Režie nového videoklipu se ujal JaCobra, se kterým Giudi spolupracovala už na jiných svých videoklipech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám