Hlavní obsah

Zemřela Julee Cruisová, zpěvačka ze seriálu Twin Peaks

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve věku 65 let zemřela americká zpěvačka, skladatelka a herečka Julee Cruisová. Mimo jiné nazpívala hlavní melodii kultovního seriálu Twin Peaks.

Julee Cruise - Falling

 
Článek

Rodačka z Iowy (ročník 1956) se přestěhovala do New Yorku, kde si v mládí zahrála roli Janis Joplin v jednom divadelním představení. Později vydala čtyři sólová alba, ale celosvětově je známá pouze jediná melodie – Falling, která zazněla v seriálu Davida Lynche Twin Peaks.

Foto: Profimedia.cz

Julee Cruisová

V roce 1985 nazpívala skladbu Angela Badalamentiho Mysteries of Love do filmu Davida Lynche Modrý samet.

Následoval seriál Twin Peaks a skladba Falling, která se stala senzací a získala i Grammy. Julee natočila do seriálu ještě další písně Into the Night a The Nightingale. V seriálu se i osobně objevila jako zpěvačka v baru.

Foto: Profimedia.cz

Julee Cruisová

Sólově vydala alba Floating into the Night (1989), The Voice of Love (1993), The Art of Being a Girl (2002) a  My Secret Life (2011). Druhý singl z desky Floating into the Night, Rockin' Back Inside My Heart, v seriálu také zazněl.

Spolupracovala mimo jiné také s elektronickou skupinou Hybrid na desce  Wide Angle (1999) nebo na deskách 1-900-Get-Khan (1999) and No Comprendo (2001) od Khana.

Reklama

Výběr článků

Načítám