Hlavní obsah

Zemřel zpěvák Roy Head, kterého si oblíbil i Tarantino

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký zpěvák z šedesátých let Roy Head zemřel v pondělí v Texasu. Bylo mu 79. V roce 1965 se proslavil hitem Treat Her Right.

Foto: Fuel 2000

Obal desky An introduction to Roy Head

Článek

Skladba Treat Her Right Roye Heada se dostala na druhé místo americké hitparády. Důvod, proč nebyla první, je celkem jasný - v té době totiž vyšla jedna z nejslavnějších písní všech dob - Yesterday od Beatles.

Později Treat Her Right zpíval třeba i Bruce Springsteen. Navíc se dočkala nové vlny zájmu, když ji Quentin Tarantino použil ve filmu Tenkrát v Hollywoodu a zpěvákův syn Sundance Head vyhrál televizní show The Voice, kde ji zpíval jako duet s Blakem Sheltonem.

Billy Gibbons ze ZZ Top popsal zesnulého zpěváka jako “rockový a soulový fenomén“, který byl jejich inspirací.

Film o papeži dostal 12,5 milionu, Prušinovský 10 na bizarní road movie

Film

Kromě hlasu byl Head známý divokým tancem, který bývá přirovnáván třeba k pohybům praotce soulu a funku Jamese Browna. Head dokonce prohlásil, že jednou doprovázel Browna na turné a rychle se ho zbavili, protože tancoval až moc dobře. „Brown byl vždy můj idol, byl jsem ohromen, že jsem s ním byl alespoň na třech koncertech.“

V sedmdesátých letech se Head přeorientoval na country a měl relativní úspěch zejména v Kanadě. Ještě v roce 2011 vydal poslední album Still Treating ‘Em Right.

Reklama

Výběr článků

Načítám