Hlavní obsah

Z Pomády bude seriál. Chce zobrazit 50. léta s moderní citlivostí

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z letité Pomády (Grease) vznikne nejen filmový prequel (film, který se odehrává časově před dějem prvního dílu), ale i seriál. HBO Max jej uvede pod názvem Grease: Rydell High.

Foto: Paramonut Pictures

Pomáda.

Článek

Seriál použije některé postavy z filmu a přidají se i nové. Pořád se bude odehrávat v padesátých letech na střední škole a má být plný muziky a tance, ale přesto musí být pojat jinak. V éře MeToo působí stará Pomáda z roku 1978 poněkud zvláštně. Někteří kritici už jí předhazovali, že je sexistická, nemá úctu k ženám, navíc lze dodat, že tam nejsou ani Afroameričané, ani homosexuálové a tak dále. Pomáda je love story privilegovaných bílých heterosexuálů v hezkých autech.

Tvůrci nové série tvrdí, že ukáže „hrůzy dospívání a života v malém městě ve středu Ameriky s moderní citlivostí“. Zatím není jasné, co přesně onou moderní citlivostí myslí. Neví se, jak dlouhé budou díly, kolik jich bude ani kdy bude premiéra. Jisté je jen to, že hlavní roli středoškoláka Dannyho nemůže hrát John Travolta, kterému je pětašedesát let.

Hvězda muzikálu Pomáda Newton-Johnová potřetí onemocněla rakovinou

Kultura
Foto: Paramonut Pictures

Z filmu Pomáda

„Pomáda je ikonický fenomén pop-kultury, který funguje u každé generace. Jsem nadšená, že přátelům v Paramountu se líbí myšlenka otevřít to znovu a promítnout to na větší plochu seriálu,“ uvedla Sarah Aubreyová z HBO Max.

„Jde o příběh střední školy a života v americkém maloměstě vyprávěný na úrovni velkého rokenrolového muzikálu. Je to Pomáda 2.0, ale se stejným duchem, energií a nadšením, které vás okamžitě napadne, když slyšíte jeden z těch ikonických songů. You’re the one that I want!“

Zpráva o seriálu se objevila šest měsíců po ohlášení filmového prequelu s názvem Summer Lovin’. Scénář píše John August a produkce se ujaly firmy Picturestart a Temple Hill.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám