Hlavní obsah

Vyšla audiokniha Jak svět přichází o básníky

Novinky, Stanislav Dvořák

Jeden z nejznámějších českých filmů, Jak svět přichází o básníky, vznikl podle knihy lékaře Ladislava Pecháčka Amatéři. Po 28 letech dali jeho protagonisté Pavel Kříž a David Matásek knížce audio podobu.

Článek

Roli Borůvky načetla vycházející filmová hvězda Jana Plodková. Držitelka Českého lva je známá z filmů Vratné lahve (servírka "čárkovaná") a hlavně z Protektora. Momentálně hraje v seriálu Zázraky života.

„Je to velmi zvláštní pocit, jedná se sice jen o návrat hlasem, ale i tak je to zajímavé. Některé dialogy jsou identické, vyvolávají určité vzpomínky. Pociťuji až takový schizofrenní pocit. Namlouvalo se mi to dobře, je to dřina, ale hezká, moc mne to bavilo. Lidi, kteří mají rádi filmy o „basnících“, 2CD zaujme, byť  je to zase trochu něco jiného. I ze zvědavosti to stojí za to,“ prozradil Pavel Kříž.

David Matásek dodává: „Návrat k „básníkům“ ve mně vyvolal zvláštní pocity. Když jsem se na natáčení této audioknihy připravoval, vzpomněl jsem si na to, kdy jsem četl knihu Ladislava Pecháčka poprvé. Bylo to ještě, než jsme natočili první díl. Film je notoricky známý, ale najednou jsou tam určité rozdíly oproti filmovému scénáři. Je to velmi milé se s tím po letech zase setkat. Je to jako když potkáte starého kamaráda nebo se vrátíte někam, kde už jste 28 let nebyli.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám