Hlavní obsah

Vydavatel a fanoušci se hádají, jestli je nová Jacksonova píseň podvod

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Sony Music odmítá tvrzení, že hlas v nově zveřejněné písni Michaela Jacksona Breaking News patří někomu jinému. Jacksonovi příznivci i příbuzní ale na internetu píšou o podvodu.

Článek

V pondělí se nová písnička Breaking News objevila na internetu a spustila lavinu dohadů. Řada lidí včetně Michaelových synovců TJe a Tarylla si stěžovala, že jde o podvod.

Vydavatel Sony Music ale trvá na tom, že zcela věří výsledku rozsáhlého pátrání a rovněž záznamům těch, kdo byli s Michaelem ve studiu.

TJ Jackson, syn Michaelova bratra Tita, napsal na Twitter, že "ho neoblbnou nezřetelné vokály podvodně smíchané s Michaelovými samply z dřívějších nahrávek".

Jeho bratr Taryll Jackson tvrdí, že většina je pravá, ale písnička Breaking News a ještě pár dalších není od Michaela.

Také Michaelova sestra LaToya na internetovém serveru TMZ.com uvedla, že nejde o bratrův hlas. A podobně se vyjádřila jeho matka Katherine a Jacksonovy děti Prince a Paris. Celá řada fanoušků na celém světě, včetně Česka, nahrávku kritizuje a někteří vyzývají i k ignorování nového alba.

Skladby pocházejí z let 2007-2009. Michael Jackson je nedodělal a tudíž neplánoval vydání, což vzbuzuje nevoli u fanoušků a mnohá podezření. Také Will.i.am ze skupiny Black Eyed Peas, který se s Jacksonem znal, před časem řekl, že by deska vůbec neměla vyjít. "Byl to perfekcionista a takhle by to nechtěl. Když do toho nemůže zasahovat, proč by tu desku měli vydávat?"

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám