Hlavní obsah

Vrací se Labyrint. A vypadá mdle

Právo, Eva Zajíčková

Česká televize se druhou řadou vrací k mysterióznímu detektivnímu seriálu Labyrint, v němž Jiří Langmajer jako major Remeš hledal spolu s kolegy sadistického vraha, který se inspiroval obrazem Hieronyma Bosche a během sedmidílného příběhu zbavil života dvacet tři obětí. Také ve druhé, sedmidílné řadě, která vstoupila na obrazovku ČT 1 včera, se na scéně objeví záhadný pachatel, který si libuje ve středověké náboženské symbolice.

Foto: Česká televize

Jiří Langmajer jako major Remeš.

Článek

Nicméně první mrtvola vypadá spíš jako oběť sexuálního násilníka nebo některého z početných milenců. Na to, jestli Remeš vůbec najde nějaké pojítko mezi zavražděnou dívkou a dvěma unesenými vysoce postavenými muži, si divák bude muset počkat.

Zdá se totiž, že režisér Jiří Strach a scenárista Petr Hudský se rozhodli postupovat obdobně jako v první sérii, kdy s tvrzením, že seriál je určen „pro soustředěného a pozorného diváka“, před sebou systematicky sunuli množství otevřených linek, které ne a ne se někde konečně protnout.

Nová řada tedy s žánrem detektivky a thrilleru asi nebude pracovat obratněji než předešlá. Dokonce to vypadá, že se tvůrci vzdali bývalé snahy tvořit náladu. Divácký úspěch jedničky bylo možné připočíst spíše solidní úrovni realizace i neobvyklému tématu. Dvojka však už stejně silnou pozici nemá. Jednak chce nejspíš opakovat v zásadě stejný nápad s Boschovým obrazem, jednak se bohužel po herecké stránce až na výjimky blíží poněkud odbytým rychloseriálům.

A dokonce i ta kamera jako by tentokrát měla mnohem víc televizní ráz. Na senzační nástup to zkrátka nevypadá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám