Hlavní obsah

Vizovice zčernaly. Na Masters of Rock přijelo přes 20 tisíc fanoušků

– Vizovice

Více než dvacet tisíc fanoušků rockové a metalové muziky přijelo na největší festival tvrdé muziky ve střední Evropě ve Vizovicích na Zlínsku. Hlavní město trnek se nyní zbarvilo do metalové černé barvy, kterou nosí téměř všichni fanoušci.

Foto: Aleš Fuksa

Tisíce metalových fanoušků se sjely do areálu vizovické likérky.

Článek

Od čtvrtka do neděle se zde po dvouleté „covidové“ odmlce koná 18. ročník Masters of Rock. Původně se měl uskutečnit v červenci 2020.

Hudební fajnšmekři do Vizovic přijeli z 36 zemí světa, kromě mnoha evropských států i z Brazílie, Kanady, USA nebo Japonska.

Na dvou pódiích nabízí přehlídka vystoupení 76 kapel z patnácti zemí. Festival je podle jeho ředitele z pořádající agentury Pragokoncert Bohemia Jiřího Darona vyprodaný.

Hlavní hvězdou je britská heavymetalová legenda Judas Priest, finští symfoničtí metalisté Nightwish nebo německá formace Heaven Shall Burn, která hned v první den předvedla na hlavním podiu melodický death metal.

„Čekání na osmnáctý ročník Masters of Rock bylo i pro nás v agentuře nekonečné. A kolikrát i frustrující. Ale na stejné lodi jsme byli všichni, co festivaly a kulturu jako takovou máme rádi. Mnozí z fanoušků si drželi vstupenky na osmnáctý ročník tři roky, a to je úctyhodné. Prakticky jsme nezaznamenali žádné žádosti o vrácení vstupenek,“ přiblížil Daron.

Prvních patnáct tisíc fanoušků se na festivalu dočkalo dárku v podobě festivalového CD se skladbami vybraných účinkujících. Již tradičně otevřela svátek metalové hudby domácí kapela Fleret.

Vrcholem prvního dne festivalu se stalo kromě výše zmíněné německé formace večerní vystoupení finské rockové skupiny Lordi, noční program uzavřela brazilská metalová stálice Sepultura.

V pátek se představila mezinárodní heavymetalová formace Beast in Black, australsko-američtí rockeři The Dead Daisies a italská gothicmetalová Lacuna Coil.

Tvrdí rockeři musí na Masters of Rock kvůli covidu sedět na židlích

Kultura

V sobotu se mohou fanoušci těšit na skotský folk-metal v podání Alestorm, ale i na švýcarskou kapelu Gotthard. Večer se představí legendární Judas Priest. Festival v neděli večer uzavře skupina Nightwish.

„Přijeli jsme celá banda z Prahy a jsme tu už od pondělního večera. Naštěstí už byly nějaké stánky otevřené, takže jsme se tu nenudili. Řádit budeme hlavně na Judas Priest,“ pousmál se jeden z fanoušků, Petr Konečný.

Kolem Vizovic vyrostlo několik stanových městeček. Policisté lidem doporučují nenechávat ve stanech žádné cennosti.

Každoročně je totiž festival spojený s nájezdem skupin zlodějů, kteří se na opuštěné stany zaměřují i přes zvýšené kontroly ze strany policejních hlídek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám