Hlavní obsah

VIDEO: Malčik sbírá Anglické jahody

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový český dramatický příběh Anglické jahody se pomalu začíná připravovat na svou listopadovou premiéru. V příštím týdnu budou představeny také tři videoklipy k písničkám Tomáše Kluse, který složil původní část hudby k filmu Anglické jahody.

Článek

Písnička Malčik doprovází také trailer filmu, který právě můžete zhlédnout na Novinkách. Film Anglické jahody je dramatickým příběhem noci jedenadvacátého srpna 1968. Písnička má krylovské ladění a logicky – vzhledem k událostem, Tomáš Klus použil část textu v ruštině.

„V ruštině je jen krátký refrén, za který vděčím Terezce Ludvíkové, která byla u zrodu celé písničky, a právě ona si začala pobrukovat cosi ruštině blízkého. Potom jsme si na chvíli sedli a vypotili jednoduchý, ale myslím, že všeříkající motiv. Je to rádobyruština, respektive zkomolená čeština s ruským přízvukem. Ta vznikla při nahrávání první verze písničky ve zlínském studiu Luďka Malára, se kterým jsme v hluboké noci v náladě více než dobré dolaďovali text…,“ říká Tomáš Klus.

Ve filmu Anglické jahody zazní například písnička Navěky, v níž zazní i hlas zpěvačky Anety Langerové, která se stala vzácným hostem této autorské písně Tomáše Kluse. Dalším, kterého ve skladbě můžete slyšet, je i Marek Ztracený. Ve filmu Anglické jahody si Tomáš zahrál i malou roli kytaristy Slámy. Dále se ve filmu objeví píseň Chybíš mi. Film Anglické jahody bude do českých kin uveden 13. listopadu 2008.

Soundtrack k filmu, který kromě dobových písní z přelomu 60. a 70. let, bude obsahovat i zmiňované nové Tomášovy skladby, vychází koncem října. Tomáš Klus se představí publiku také v roli předskokana na turné CHINASKI SPACE TOUR 2008.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám