Hlavní obsah

Vetchý zachraňoval filmovou dceru v komediálním dramatu Bábovky

Novinky, Stanislav Dvořák

Režisér Rudolf Havlík natáčí v těchto dnech snímek Bábovky s Ondřejem Vetchým v hlavní roli. Jeho hlavním tématem jsou vztahy a pohybuje se mezi komedií a dramatem.

Foto: Cinemart

Denisa Biskupcová a Ondřej Vetchý

Článek

Film Bábovky zachycuje současné ne vždy ideální rodinné vztahy v komické i méně komické rovině.

„Všichni jsme totiž propojeni. Vztahy, prací, náhodami, nenávistí nebo láskou. Všichni jsme součástí té nejsložitější sítě, která je utkána z emocí, mezi nimiž nechybí humor, ironie, bolest, napětí a pochopitelně ani láska a vášeň,” popisují svůj příběh sami tvůrci.

Foto: Cinemart

Ondřej Vetchý

V září se natáčela v pražských Klánovicích noční scéna, kde Ondřej Vetchý skočil  v pěti stupních nad nulou do bazénu i přes svůj vyhlášený odpor ke studené vodě, aby zachránil svou filmovou dceru (Denisa Biskupcová).

„Mám zde na natáčení skvělé partnery nejen Ondru, svého filmového manžela Vladimíra, který je můj blízký člověk už od dob natáčení Krutých radostí, ale i mladou začínající herečku Denisu Biskupcovou, naši filmovou dceru Nikolu. Moje postava Renata je obětí vlastních ambicí, vrcholná manažerka, úspěšná a schopná, která to sice myslí dobře, ale zapomíná na to, co je nejdůležitější. Na své nejbližší,“ uvedla jeho filmová partnerka Táňa Pauhofová.

Foto: Cinemart

Táňa Pauhofová a Ondřej Vetchý

„Pan režisér mi svěřil postavu podnikatele, který není spokojen se stavem společnosti, a to na mnoha úrovních, a uvěří, že by mohl něco změnit nebo se o to alespoň pokusit, a vrhne se do politiky. Právě ho zastihujeme při vrcholící předvolební kampani, kdy na něj útočí ze všech stran. Je ironií osudu, že slušnému, upřímnému, pracovitému chlapovi, snažícímu se skutečně změnit svět k lepšímu, uniká jeho vlastní autentický život, a nejvíce se tím poškozuje vztah s vlastní dcerou,” dodal Vetchý.

„Film je reflexí složitého soužití mužů a žen při vší rozličnosti, pestrobarevnosti, individuálnosti, a to jak v přístupu, tak v osudech. Přivádí nás na to nejdůležitější a zároveň nejtěžší kolbiště našich životů, totiž pokoušet se žít s někým jiným. Scénář mě překvapil a myslím, že na rozdíl od knihy může oslovit i značnou část mužské populace.“

Komické drama Bábovky bude mít premiéru v září příštího roku.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám