Hlavní obsah

V prosinci do Ostravy přijedou Deep Purple

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavná britská hardrocková skupina Deep Purple vystoupí v Ostravě. Její koncert se odehraje 4. prosince v Ostravar Areně. Vstupenky v ceně od 990 do 1490 Kč se začnou prodávat 27. března.

Foto: archiv Live Nation

Deep Purple jsou na scéně více než padesát let.

Článek

Deep Purple vznikli v roce 1968 v britském Hertfordu a do hudební historie se zapsali jako průkopníci klasického hard rocku. Dosud mají na kontě dvacet studiových alb. Jejich svatým grálem jsou desky In Rock (1970), Machine Head (1972) a Made in Japan (1973), které katapultovaly formaci na špičku světové scény. Velkou zásluhu na tom měla i skladba Smoke on the Water.

Ian Gillan, Roger Glover, Ian Paice, Steve Morse a Don Airey, kteří tvoří aktuální, v historii skupiny osmou sestavu, pokračují v hardrockových šlépějích klasických Deep Purple. Každý jejich koncert je zážitek, o čemž se čeští fanoušci přesvědčili již v minulosti několikrát.

Deep Purple u nás naposledy vystoupili v červenci roku 2018 v Brně. V prosinci dorazí v rámci koncertního turné Infinite Long Goodbye.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám