Hlavní obsah

V hlavní roli klipu Báry Zmekové je včela

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Písničkářka a skladatelka Bára Zmeková má na kontě dvě nominace na Ceny Anděl v kategoriích Zpěvačka roku a Objev roku. Album Lunaves, které vyšlo i na vinylu, sklidilo velký úspěch a přineslo jí první příčky rádiových hitparád nebo vítězství na Czech Music Crossroads. Po koncertním létě přichází s novou písní Město, ke které natočila videoklip.

Klip Báry Zmekové k písni MěstoVideo: Tranzistor Label

 
Článek

Poprvé se tak sama pustila nejen do světa hudby, ale i obrazu a společně s kameramany Danielem Kovářem a Petrem Zmekem vyčarovali výpravné haiku o jednom dni, v němž příroda přebírá hlavní roli.

„Je to taková jarní hříčka a pro mě osobně také vzpomínka na tu podivnou dobu, kdy se všechno zastavilo. Není to lockdown song, spíš zachycení toho, co se odehrávalo uvnitř mě samotné. Jemná obava a zároveň úžas nad tím, jak křehké věci mohou být. To všechno jsem chtěla odrazit i v klipu. Nabízela se spousta možností, jak jej uchopit, ale nakonec vyhrál tenhle včelí příběh. Díky natáčení s nadšeným včelařem panem Karászem jsme se dozvěděli tolik věcí o včelách, že se nám nakonec od úlů ani nechtělo odcházet,“ prozrazuje vznik svého prvního režisérského počinu Zmeková.

Klip vznikal v Českém středohoří a do hlavní role vybrala autorka včelu. Fotograf Daniel Kovář a Petr Zmek spojili se postarali o kameru, na střihu a barvení pracoval Daniel Kovář a 3D model včely a vizuální efekty si vzal na starost Jan Opletal.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám