Hlavní obsah

Umění v pojetí skupiny Wohnout

Právo, jaš, kul

Kapela Wohnout zásobuje fanoušky obsahem na sociálních sítích, kde nabízí videoblogy jednotlivých členů kapely, pravidelně vypouští singly ve formě karaoke nebo předělávky starých hitů do nového hávu. Nyní čtyřčlenná formace představuje videoklip k prvnímu singlu z připravovaného alba. Písnička Umění má na Novinkách.cz premiéru.

Kapela Wohnout v klipu s písni UměníVideo: archiv kapely

 
Článek

„Na písni jsme začali dělat už na jaře, natočili ji koncem léta a měli jsme se vrhnout na klip. Jenže druhá koronavirová vlna nám po dlouhou dobu neumožňovala natáčet, takže jsme se v listopadu rozhodli udělat jiný scénář,“ popisuje komplikace Honza Homola.

Klip se točil nakonec ve studiu před green screenem a je plný animací. Režisér Michal Skořepa na něm strávil více než čtyři sta hodin práce u počítače.

Singl Umění je první píseň, kterou Wohnout vypouští z plánovaného alba. To bude kapela natáčet na jaře ve studiu Sono pod taktovkou Milana Cimfeho. Novinkou bude i spolupráce s Michalem Skořepou na postu producenta, který zatím spolupracoval s kapelou jen jako režisér několika posledních klipů.

„Myslím, že nějak zásadně se naše tvorba nemění. Skládáme písničky bez ambicí a psychologického kalkulu. Téma tohoto singlu naráží na trend umění, kdy dáte do galerie kýbl s koštětem a s dobrým PR to prodáte sběratelům za velké peníze. Ale je to spíše taková legrace, které vznikla z nápadu prodat svůj vlastní odraz na hladině vody,“ dodává ještě zpěvák a kytarista Honza Homola.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám