Hlavní obsah

The Young Gods zahrají i starší skladby

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Švýcarští The Young Gods odehrají v pražské Akropoli na začátku prosince dva koncerty. Zatímco první úterní je už od léta beznadějně vyprodán, na středeční lístky zbývají. Koncert přitom nebude stejný jako tři vyprodané jarní. The Young Gods nebudou hrát jen skladby z nové desky Data Mirage Tangram, ale nabídnou průřez repertoárem.

Foto: agentura Rachot

The Young Gods. Franz Treichler uprostřed.

Článek

Úvod listopadových koncertů sice patřil prvním třem písním z nové desky Entre En Matière, Tear Up The Red Sky a Figure Sans Nom, ale pak došlo i na starší skladby. Zaznělo Envoyé z debutu nebo L´Amourir a L´Eau Rouge z druhé stejnojmenné desky.

The Young Gods se však vrátili i do dob, kdy s nimi hrál na klávesy Al Monod a zahráli Gasoline Man a Skinflower z TV Sky. Skupina se překvapivě obrátila i k deset let starému albu Super Ready / Fragmenté, ze kterého si vybrala About Time, i k předposlední desce Everybody Knows, z níž hrála Tenter Le Grillage.

Protože však starší písně, mezi nimiž nechybělo ani Kissing The Sun, prokládala dalšími z poslední desky, zazněla skoro celá novinka, která definitivně vyvrátila spekulace, že by trio bylo na pokraji rozpadu.

Hráč na klávesy Cesare Pizzi, který původně chtěl hrát jen staré skladby a nové už neskládat, se nakonec zapojil do tvůrčího procesu a kapela překonala krizi.

Skupina The Young Gods: Nejdříve bude jen hudba a světla

Kultura

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám